Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit avaavat tänään uuden, nopeasti toteutettavan ohjelmahaun ammattitaiteilijoille, joiden työtilanteeseen COVID-19-kriisi on vaikuttanut. Instituutit hakevat taiteellisia projekteja, jotka liittyvät seuraaviin teemoihin: poikkeustila, radikaali muutos, resilienssi, tulevaisuuden taiteellinen työ, yhdessä yksin. Projekti vahvistaa suomalaisten ja Suomessa asuvien taiteilijoiden globaalia näkyvyyttä sekä kansainvälistä yhteistyötä. Together Alone -ohjelmahaun tavoitteena on kehittää uusia toimintatapoja nopeasti muuttuvassa maailmassa. Projekti antaa taiteilijoille mahdollisuuden tarkastella käynnissä olevaa globaalia kriisiä taiteen kautta.
“Uusi ohjelmahaku vastaa koronaepidemian aiheuttamiin haasteisiin. Nykyisessä tilanteessa instituuttiverkoston perustehtävä suomalaisen taiteen, kulttuurin ja tieteen kansainvälisen liikkuvuuden, näkyvyyden ja yhteistyön edistäjänä säilyy ennallaan. Haluamme Together Alone -ohjelmahaun avulla rohkaista tekijöitä – alasta riippumatta – miettimään uusia tapoja toimia tilanteessa, jossa liikkuvuus ja fyysiset kontaktit eivät ole mahdollisia", toteaa Suomen Benelux-instituutin johtaja Kati Laakso.
"Ohjelmahaussa haetaan erityisesti projekteja, jotka kannustavat laajaan kansainväliseen yhteistyöhön – ilman fyysisiä kohtaamisia. Haun tavoitteena on taiteilijoiden toimeentulomahdollisuuksien ja kansainvälisen yhteistyön jatkuvuuden varmistaminen koronaepidemian aikana. Tässä ajassa taiteen, kansainvälisen yhteistyön sekä verkostojen tärkeys korostuu."
Ohjelmahaku käynnistyy välittömästi.
Instituutit tilaavat Together Alone -ohjelmaan valituilta taiteilijoilta tai taiteilijaryhmiltä projekteja, jotka edistävät suomalaisten tai Suomessa asuvien taiteilijoiden kansainvälistä verkostoitumista ja yhteistyötä. Ohjelmahaussa kannustetaan kansainväliseen vuoropuheluun ja rohkaistaan luomaan työryhmiä myös yli valtiorajojen. Ohjelmahaussa arvostetaan kokeellisuutta ja innovatiivisia ratkaisuja, jotka eivät kuitenkaan saa olla ristiriidassa vallitsevien poikkeustilamääräysten kanssa.
Projekteja ei toteuteta maakohtaisesti, vaan valittujen ohjelmien tulee sopia sellaisenaan kaikkien hankkeeseen osallistuvien kulttuuri- ja tiedeinstituuttien toiminta-alueille ja monipuoliseen kansainväliseen levitykseen. Projekti voi esimerkiksi tapahtua tai olla katsottavissa taiteilijan verkkosivulla, julkisella verkkoalustalla, YouTubessa tai muulla laajasti saavutettavalla tavalla. Toteutusmuoto on vapaa ja voi olla esimerkiksi taideteos, työskentelyprosessi, esitys, päiväkirja tai elokuva. Instituutit sisällyttävät valitut projektit osaksi kevään 2020 ohjelmaansa.
Yksittäisen projektin Together Alone -rahoitus on 1 500–5 000 €. Kaikki valitut projektit toteutuvat 30.6.2020 mennessä.
Tarkemmat hakuohjeet löytyvät instituuttien www-sivuilta.
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit:
Suomen Benelux-instituutti: www.finncult.be
FinnAgora – Suomen Unkarin instituutti: www.finnagora.hu
Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus: www.hanaholmen.fi
Suomen Lontoon instituutti: www.fininst.uk
Suomen Madridin-instituutti: www.madrid.fi
Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti: www.fciny.org
Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti: www.finno.no
Suomen Japanin instituutti: www.finstitute.jp
Suomen Pietarin instituutti: www.instfin.ru
Suomen Ranskan instituutti: www.institut-finlandais.fr
Suomen Saksan-instituutti: www.finnland-institut.de
Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti: www.finin.dk
Suomen Tukholman-instituutti: www.finlandsinstitutet.se
Suomen Viron-instituutti: www.finst.ee
Suomen Ateenan-instituutti: www.finninstitute.gr
Suomen Lähi-idän instituutti: www.fime.fi
Suomen Rooman-instituutti: www.irfrome.org
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry: www.instituutit.fi
Lisätiedot:
Kati Laakso | Johtaja | Suomen Benelux-instituutti
[email protected], +358 45 1105 977
Sini Rinne-Kanto | Viestintävastaava | Suomen Ranskan instituutti
[email protected], +33 616104429
Tiedote ja valokuvat: https://bit.ly/399ODND
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien verkostoon kuuluu 17 eri puolilla maailmaa sijaitsevaa instituuttia. Ne edistävät suomalaisen taiteen, kulttuurin ja tieteen kansainvälistä liikkuvuutta, näkyvyyttä ja yhteistyötä. Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry (SKTI) vahvistaa instituuttien keskinäistä yhteistyötä sekä tukee instituutteja edunvalvonnassa, hallintopalveluissa ja kotimaan viestinnässä.
© Koodiviidakko Oy - Y-tunnus 1939962-1