Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suomalaisyrityksen teos peittää Hongkongin korkeimman pilvenpiirtäjän seinät – yli miljoona silmäparia seuraa

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Suomalaisyrityksen teos peittää Hongkongin korkeimman pilvenpiirtäjän seinät – yli miljoona silmäparia seuraa

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 11:09
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Suomalaisyhtiö OiOi:n suunnittelema Awakening-teos valittiin kansainvälisessä Open Sky Gallery -kilpailussa esitettäväksi Hongkongin korkeimman pilvenpiirtäjän seinissä. Teos pääsi esille ensimmäisen kerran tiistaina 17. toukokuuta. 484-metrisen pilvenpiirtäjän kolme sivua on led-näyttöä, ja seinät muodostavat yhden maailman suurimmista näyttöpinnoista. Suomalaista teosta seuraa ennätyksellinen yleisö, sillä teoksen välittömässä läheisyydessä asuu ja työskentelee yli miljoona ihmistä ja sen näkyvyysalueella lukuisia miljoonia lisää.

“Oli mahtavaa päästä tekemään sisältöä pilvenpiirtäjän pinnoille ja noin suurelle ihmismassalle. Lähtökohta asetti myös tietyt reunaehdot: noin isoa massaa ei voi altistaa strobovalomaiselle välkkeelle vaan pitää kunnioittaa ihmisiä ja heidän kaupunkitilaansa. Halusimme luoda sisältöä, joka inspiroi ja on informatiivista tai muuten hyödyllistä. Otimme huomioon myös rakennuksen arkkitehtuurin. Tällaista voisi olla älykäs reaaliaikainen sisältö, jota voisi olla isoissa pinnoissa vilkkuvien mainosten sijaan”, sanoo OiOi:n toimitusjohtaja Sami Kämppi.

OiOi:n teos on visualisointi elämänvyöhykkeellä sijaitsevista eksoplaneetoista. Planeetat ilmestyvät animoinnissa pilvenpiirtäjän pinnalle ja kiertävät sitä ympäri, osoittaen uusien eksoplaneettojen löytymisen kiihtyvän tahdin.

Työ koostuu avoimeen dataan perustuvasta animoinnista sekä sävellyksestä, joka tukee visualisointia. Ihmiset voivat älypuhelimien kautta kuunnella äänimaailmaa teosta katsellessaan.

Teos valittiin kansainvälisessä Open Sky Gallery -kilpailussa esitettävien töiden joukkoon, ja se sai kisassa kunniamaininnan. Kisassa etsittiin sisältöä esitettäväksi maailman korkeimpien pilvenpiirtäjien joukkoon kuuluvan rakennuksen seiniin.

OiOi:n työ on esillä myöhemmin heinä-joulukuun välissä myös pidemmän ajanjakson.

“Teoksemme on hyvä esimerkki sisällöstä, jolla kaupunkitilasta luodaan visuaalisesti kiinnostava, elämyksellinen ja informatiivinen. Samalla se hyödyttää myös sen mahdollistavaa yritystä tai tahoa. Teoksesta saamamme palaute on ollut erittäin positiivista”, Kämppi kuvailee.

OiOi on suomalainen yritys, joka tarjoaa vuorovaikutteisia Smart Space -palveluita.

Liitteenä havainnekuva teoksesta, video on saatavilla myöhemmin.

Lisätiedot:

Sami Kämppi, toimitusjohtaja, OiOi, puh. 040 820 4561, sami.kamppi@oioi.fi

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@mikseimikkeli.fi

Liitetiedostot

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisvaiheesta alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää meistä www.mikseimikkeli.fi

OiOi on mukana Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n "Lean startup -ketterä kehittämisohjelma" -hankkeessa. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin kaupunki ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs