Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suomalaisen elokuva- ja televisioalan tekijät esillä valokuvanäyttelyssä

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Suomalaisen elokuva- ja televisioalan tekijät esillä valokuvanäyttelyssä

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2015 klo 09:14
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) näyttely Kameran takana Matti ”Pena” Penttilä: Työkuvia vuosien varrelta esittelee suomalaisen elokuva- ja televisioalan työtä usealta eri vuosikymmeneltä Matti ”Pena” Penttilän valokuvin. Penttilä toimi alalla yli 40 vuotta lukuisissa eri tehtävissä niin tuotantopäällikkönä, tuottajana, ohjaajana kuin äänittäjänä.

Innokkaana valokuvaajana hän on koko uransa ajan dokumentoinut kollegoitaan ja työelämäänsä. Pitkän ja monipuolisen työuransa aikana Penttilä ehti työskennellä Yleisradiossa sekä useissa eri tuotantoyhtiöissä. 1990-luvun alussa hän toimi tuotantoneuvojana Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksessa ja Suomen elokuvasäätiössä. Ennen eläkkeelle jäämistään hän toimi Yleisradion TV1:n draamatuotannon esimiehenä vuosina 1998–2007.

Valokuvanäyttelyn teokset kattavat pitkän ajanjakson 1960-luvulta vuoteen 2005. Kuvat edustavat omaehtoista dokumentointia, joka nykyään on yleistynyt mutta oli aikoinaan harvojen, inspiroituneiden kuvaajien etuoikeus. Penttilän jo lapsuudesta lähtenyt harrastuneisuus yhdistettynä työn suomiin mahdollisuuksiin loivat arkiston, joka kertoo kiehtovia tarinoita elokuva- ja tv-alan kulisseista.

Näyttelyssä on esillä muun muassa työkuvia elokuva- ja televisiotuotannoista sekä Penttilän kuvaamia Elokuvasäätiön tuenhakijoita 1990-luvulta. Penttilän kuvat talletetaan myös osaksi KAVIn kokoelmia.

Näyttelyn avajaiset järjestetään tiistaina 27.1. klo 15–17. Avajaisten jälkeen näyttely on avoinna KAVIn keskuksen aukioloaikoina.

Osoite: Sörnäisten rantatie 25 A, 5 krs., Helsinki
Aukioloajat: ma 9–18, ti-pe klo 9–16.15 (touko-syyskuussa ma-pe klo 9–16.15)

Lisätiedot ja pressikuvat:
Marjo Pipinen, viestintäassistentti
marjo.pipinen@kavi.fi
puh. 0295 338 021

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs