Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suomalaisbreikkarit menestysjahdissa Pohjoismaiden Red Bull BC One karsinnassa

Red Bull

Suomalaisbreikkarit menestysjahdissa Pohjoismaiden Red Bull BC One karsinnassa

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2013 klo 10:29
Julkaisija: Red Bull


Pohjoismaiden parhaat b-boyssit mittelevät toisiaan vastaan 13.6.2013 Red Bull BC One Nordic Cypher -karsintakierroksella Kööpenhaminassa Tanskassa. Musiikin tahdittamana ja uskomattoman kehon hallinnan avulla he esittävät henkeäsalpaavan shown, jossa on mukana neljä suomalaisbreikkaria. Red Bull BC One Nordic Cypher -kilpailun voittaja jatkaa Länsi-Euroopan alueellisiin finaaleihin, jotka järjestetään Napolissa Italiassa 14. syyskuuta 2013. Alueellisten finaalien voittajat jatkavat matkaansa Soulin maailmanfinaaliin, jossa he kilpailevat aiempien vuosien maailmanmestareita vastaan.


Red Bull BC One Cypher -karsintakilpailujen kausi on nyt puolessa välissä. Karsinnoissa nähdään aina 16 breikkaajaa, jotka taistelevat oman alueensa parhaimmistoa vastaan. Pohjoismaiden karsinnassa Suomella on paikalla väkevä edustus: Flow Mo –ryhmään kuuluvat maailman huippubreikkarit Jussi ”Focus” Sirviö sekä Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Joensuu BBoys jäsen Henri ”HooHoo” Huovinen ja Floorphilian Vesa ”TheVice” Liede. Viime vuonna Johannes ”Hatsolo” Hattunen putsasi pöydän napaten Red Bull BC One Nordic mestaruuden. Toinen tämän vuoden voittajaehdokkaisiin kirjautuva katutanssin sanansaattaja on Jussi ”Focus” Sirviö, joka on saavuttanut 20-vuotisella urallaan yli 50 ensimmäistä sijaa ympäri maailmaa.

Ilmiömäiset taiteelliset kyvyt, loistava persoonallisuus ja hyvä maine yhteisön keskuudessa ovat ne menestystekijät, joiden ansiosta Red Bull BC One -tanssijat tulevat valituiksi. Haasteena on löytää jokaisesta maanosasta vaikutusvaltaisia tanssijoita, jotka ovat valmiita asettamaan uusia standardeja ja esittämään huipputason breikkausta. Red Bull BC One -titteli on yhä breikkauksen himoituin palkinto, ja se viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhliaan.

Kööpenhaminassa nähdään myös vannoutunut tanssi-fani Axl Smith, joka parhaillaan valmistautuu elämänsä kutkuttavimpaan dj-keikkaan. 29-vuotias mies on valittu yhtenä neljästä pohjoismaalaisesta tiskijukasta pyörittämään levyjä Red Bull BC One Nordic Cypher –jatkobileisiin. - Dj:llä on erittäin tärkeä rooli breikkibileissä. Biitin täytyy olla juuri sopivan rytmikäs, jotta breikkarit saavat siitä kaiken irti. En ole varmaan koskaan valmistautunut näin huolella mihinkään dj-keikkaani, torstaina Kööpenhaminaan suuntaava Axl Smith naurahtaa.

MIKÄ ON RED BUL BC ONE?

Red Bull BC One on se kaksintaistelumuotoisena kisattava breikkauksen MM-mittelö. Yli 90 cypher-karsintakilpailun ja kuuden alueellisen finaalin jälkeen, vuoden 2013 lopulliset mestarikandidaatit kohtaavat maailmanfinaalin lavalla Etelä-Korean pääkaupungissa, Soulissa 30. marraskuuta. Luvassa on tähän mennessä kovin ja mielettömin b-boy -battle. Olemme kutsuneet mukaan myös kaikki aiempien vuosien Red Bull BC One -voittajat – yhteensä kahdeksan  – juhlistamaan tämän maailmanluokan breikkauskisan loistavaa kymmenvuotista taivalta.

Ihka ensimmäinen Red Bull BC One -tapahtuma järjestettiin vuonna 2004 Sveitsin Bielissä, jossa mestariksi kruunattiin USA:n ”Omar”. Tänä vuonna Omar saa Soulissa seurakseen muitakin maailman kärkinimiin kuuluvia breikkaajia, jotka ovat kaikki todistaneet taitonsa kuuluisalla Red Bull BC One -stagella. Mukana ovat muun muassa kaksi kertaa kisan voittanut Ranskan ”Lilou” (Berliini 2005 ja New York 2009), Brasilian ”Neguin” (Tokio 2010) sekä hallitseva mestari, niin ikään Ranskaa edustava ”Mounir” (Rio de Janeiro 2012). Tämä tulee olemaan ensimmäinen kerta Red Bull BC One -skaban historiassa, kun maailman parhaimmat b-boyt, kisan aiemmat voittajat, taistelevat mies miestä vastaan siitä kaikkein kovimman b-boy -tittelin voitosta.

RED BULL BC ONE -MAAILMANFINAALI 2013 – Soul, Etelä-Korea, lauantaina 30. marraskuuta 2013 

Lisätietoja: 
Anette Latva-Piikkilä, anette.latva-piikkila@fi.redbull.com, mob. 040 772 4124
Sähköpostitiedustelut: press@redbullbcone.com
Online-yhteisö: www.redbullbcone.com
Facebook:
www.facebook.com/redbullbcone
Twitter: www.twitter.com/redbullbcone.com #bcone

Liitetiedostot

TIETOA RED BULL MEDIA HOUSESTA:

Red Bull Media House onglobaali mediayhtiö, joka tuottaa jakelee ja julkaisee autenttista sisältöä ja inspiroivia action-urheilu - ja lifestyle-genren viihdeohjelmia. Elokuvasta televisioon, printistä digitaaliseen mediaan, musiikkiin ja peleihin – yhtiön tuotteista voi nauttia kaikkein uusimmilla laitteilla ja alustoilla, ja ne kiinnostavat yleisöjä ympäri maailman. Red Bull Media House vastasi muun muassa Red Bull Stratos -projektin dokumentoinnista ja monialustajakelusta. Red Bull Stratos vangitsi koko maailman huomion vuonna 2012, ja se onkin kaikkien aikojen katsotuin live-striimaus. Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.redbullmediahouse.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs