Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suomalais-venäläistä kulttuuridialogia Tampere-talossa 30.9.-1.10.

Suomi-Venäjä-Seura

Suomalais-venäläistä kulttuuridialogia Tampere-talossa 30.9.-1.10.

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2016 klo 11:28
Julkaisija: Suomi-Venäjä-Seura

Järjestyksessään 17. suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi järjestetään Tampereella.
Tampere-talolle kokoontuu yhteensä noin 360 kulttuuri- ja taidekentän toimijaa Suomesta ja Venäjältä käymään lähes 160 neuvottelua yhteensä 94 hankeideasta tai jatkohankkeesta. Yhteistyön tuloksena syntyy mm. teatterivierailuja, lastenleirejä, yhteisiä opetusohjelmia, matkailureittejä ja näyttelyitä sekä viriää myös aivan uusia ideoita. Yhteistyökumppanit neuvotteluihin ovat löytyneet marraskuussa 2015 alkaneen yhteistyökumppanihaun kautta.

Foorumin tämänvuotinen teema ”Lapset ja nuoret kulttuurin voimavarana” sopii erinomaisesti vahvasta lastenkulttuuriosaamisesta tunnetulle Tampereelle. Avajaisistunnossa kirjailija Hannu Mäkelä keskustelee Venäläisen museon museopedagogiikan ja lasten luovan toiminnan keskuksen johtajan Boris Stoljarovin kanssa aiheesta ”Luovat lapset ja visio huomisesta”.

Foorumi avautuu lauantaina 1.10. myös suurelle yleisölle. Kiinnostuneet voivat osallistua lasten- ja nuortenkulttuuria ja suomalais-venäläistä kulttuuriyhteistyötä luotaavaan seminaariin klo 9-12 Tampere-talon pienessä salissa ja klo 14-16 Monitoimitalo 13 Wivi Lönn -salissa. Seminaari tarjoaa mahdollisuuden tutustua molempien maiden lasten- ja nuortenkulttuurikentän kuulumisiin ja kehityssuuntiin.

Lapsiperheet ovat tervetulleita Tampere-talolle katsomaan Nukketeatteri Taiga-Maton maksuttomia esityksiä 1.10. klo 13 ja klo 15. Esitykset on tuotettu yhteistyössä Tampere-talon ja Cultura-säätiön kanssa. Tampere-talon aulassa on myös esillä foorumihankkeista muotoutuneet komilaislasten piirustusnäyttely ”Minulla on onnea” sekä valokuvanäyttely ”Suomalaiset Siperiassa”.

Katutaiteella on vahva rooli myös nyky-Venäjällä. Kulttuurifoorumin visuaalisten alojen seminaarissa keskitytään katutaiteeseen ja vieraaksi on saatu Albina Motor, joka luotsasi Pietarin katutaidemuseota vuosina 2013-2016. Läänintaiteilija Vesa Varrelan luotsaamana taiteilijat VilleFärsaaret Suomesta ja Pepe Venäjältä Jekaterinburgista maalaavat P-Tampere-taloon muraalin. Teokseen voi tutustua taiteilijoiden johdolla 1.10. klo 12 alkaen.

Suomalais-venäläistä kulttuurifoorumia rahoittavat Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Venäjän kulttuuriministeriö. Käytännön järjestäjänä ja yhteistyökumppanihaun organisoijana toimii Suomessa Suomi-Venäjä-Seura. Tampereen kaupunki toimii foorumin isäntänä.

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan foorumia ja osallistumaan sen eri tapahtumiin!

Foorumista tarkemmin: www.kultforum.org

 

Lisätietoja ja toimittajien akkreditointi:

Sisko Ruponen
Projektikoordinaattori, Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi, Suomi-Venäjä-Seura
sisko.ruponen@venajaseura.com
GSM 040 841 0430

Suomi-Venäjä-Seura on Suomen ja Venäjän välillä kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen yhteistyötä sekä kulttuuri-, ympäristö- ja taloudellisia suhteita rakentava järjestö.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs