Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suomalainen luontokuva esillä Kirjamessuilla

Kopiosto

Suomalainen luontokuva esillä Kirjamessuilla

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2012 klo 12:15
Julkaisija: Kopiosto

Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry osallistuu Helsingin Kirjamessuille yhdessä jäsenjärjestönsä Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n kanssa. Kopioston messuosastolla voi tutustua luontokuvien monipuoliseen maailmaan.

 

Esillä on valokuvaaja Hannu Hautalan teoksia.  Hautala on suomalaisen luontovalokuvauksen uranuurtajia, jolle myönnettiin vuoden 2012 valtionpalkinto luonnonvalokuvauksen alalla tehdystä merkittävästä tiedonjulkistamistyöstä.

 

Kopioston messuosastolla voi tutustua palkitun luontovalokuvaajan teoksiin sekä saada käytännön vinkkejä siitä, miten tavoittaa luonto omalla kameralla. Kokemuksiaan luontokuvaamisesta jakavat Hautalan lisäksi vapaa kirjoittaja, valokuvaaja ja kouluttaja Pekka Punkari. Punkari on toimittanut oppaita ja artikkeleita niin kuvauksen tekniikasta kuin ilmaisustakin. Kaksikon yhteistyönä syntyneeseen teokseen Hannu Hautalan luontokuvaopas Punkari on tallentanut Hautalan työtä kuvauspaikoilla ja koonnut kokemuksista luontokuvausoppaan. Kumpikin tekijöistä on saanut Finnfoto-palkinnon, joka rahoitetaan Kopioston keräämillä valokopioinnin tekijänoikeuskorvauksilla.

 

Messuosastolla voi tutustua Hautalan laajaan tuotantoon Hannun työpöytä -sovelluksen avulla. Paikalla on myös Kopioston ja Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n edustajia, joille voi käydä esittämässä tekijänoikeuksiin liittyviä kysymyksiä.

 

Helsingin Kirjamessut 2012 järjestetään Helsingin messukeskuksessa 25. - 28.10.2012. Kopioston ja Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n löydät Kirjamessuilta osastolta 7b59.

 

Hannu Hautala ja Pekka Punkari ovat tavattavissa Kopioston messuosastolla seuraavasti:

Perjantaina 26.10. klo 15-17.

Lauantaina 27.10. klo 11-13.

Sunnuntaina 28.10. klo 11-13.

 

KOPIOSTO on tekijöiden, kustantajien ja esittävien taiteilijoiden yhteinen tekijänoikeusjärjestö. Sen 44 jäsenjärjestöä toimivat laajasti kulttuurin ja viestinnän eri alueilla.

 

Kopiosto myöntää lupia valokopiointiin ja julkaisujen digitaaliseen käyttöön, radio- ja televisio-ohjelmien tallentamiseen ja tallenteiden käyttämiseen sekä tv-kanavien edelleenlähettämiseen. Muuttuvan tiedonvälityksen haasteisiin kehitetään aktiivisesti uusia luparatkaisuja.

 

Perityt korvaukset Kopiosto tilittää hallintokulujen vähentämisen jälkeen teosten oikeudenomistajille. Osa varoista jaetaan Kopioston yhteydessä toimivan Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKin kautta tekijöiden yhteisiin tarkoituksiin.

 

Kopioston asema teosten käyttäjiä ja luovaa toimialaa yhdistävänä linkkinä perustuu yhtäältä jäsenistöltä saatuun kattavaan valtuutukseen ja toisaalta opetus- ja kulttuuriministeriön päätökseen. OKM hyväksyy oikeudenomistajia edustavan järjestön määräajaksi toimimaan tekijänoikeuslupia myöntävänä järjestönä.

www.kopiosto.fi

Lisätietoja

Riikka Kero, suunnittelija, p. 09 4315 2357, 045 7733 0016, riikka.kero(a)kopiosto.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs