Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Soiva metsä -kirja jaetaan Sibelius 150-juhlavuonna kaikkiin Suomen alakouluihin

Lasten Keskus

Soiva metsä -kirja jaetaan Sibelius 150-juhlavuonna kaikkiin Suomen alakouluihin

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2015 klo 12:29
Julkaisija: Lasten Keskus

Lastenkirja Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa (Lasten Keskus) jaetaan kevään aikana kaikkiin Suomen alakouluihin osana Jean Sibeliuksen juhlavuosi 2015 -hanketta. Opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut kirjan tekemistä ja jakelua kouluihin.  

Tavoite on kirjan avulla tarjota jokaiselle Suomen alakoululle mahdollisuus osallistua juhlavuoden viettoon ja tarjota oppilaille merkityksellinen kulttuurikokemus. Samalla lisätään heidän tietämystään Sibeliuksesta ja hänen musiikistaan.

Soiva metsä -kirjan elämyksellinen aikamatka vie Jean Sibeliuksen maailmaan ja musiikkiin.

Sen on kuvittanut ja kirjoittanut Katri Kirkkopelto. Mukana olevassa äänitteessä soittavat sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. He esittävät Sibeliuksen tunnetuimpia teoksia.

Soiva metsä -kirjan jakelusta kouluihin vastaa Lastenkulttuurikeskusten verkosto, jonka jäsenkeskukset sijaitsevat eri puolella Suomea. Lastenkulttuurikeskusten yhteinen tavoite on, että laadukas kulttuuritarjonta tavoittaisi kaikki maan lapset.

Katri Kirkkopelto, Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa. Lasten Keskus 2015. 36 s. Musiikki Jussi Makkonen, sello, ja Nazig Azezian, piano. ISBN 978-952-288-215-8. Ovh. 27,90.

Lisätietoja: Lasten Keskus / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste (09 6877 4568) marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi tai kustannuspäällikkö Tanja Poskela tanja.poskela@lastenkeskus.fi, Lastenkulttuurikeskusten verkosto / Koordinaattori Saara Vesikansa saara.vesikansa@tampere.fi

Arvostelukappaleet ja kuvapyynnöt: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

(Soiva metsä -kansikuva: www.lastenkeskus.fi/kuvapankki.)

Liitetiedostot

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs