Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » SIRKKU PELTOLAN HEVOSTEN KEINU ENSI-ILTAAN TORSTAINA: Näytelmä ilmestyy tänään kirjana

Tampereen Työväen Teatteri

SIRKKU PELTOLAN HEVOSTEN KEINU ENSI-ILTAAN TORSTAINA: Näytelmä ilmestyy tänään kirjana

Tiedote.
Julkaistu: 20.01.2015 klo 14:15
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

MEDIATIEDOTE 20.1.2015 vapaa julkaistavaksi

Tampereen Työväen Teatterissa saa torstaina 22.1. kantaesityksensä Sirkku Peltolan Hevosten keinu. Uusi komedia jatkaa Suomen hevonen –trilogian tarinaa ja on sen neljäs osa. Suomalaisessa ja kansainvälisessä mittakaavassa ainutlaatuista on, että tekijät ja näyttelijät ovat työskennelleet saman teeman ja Kotalan perheen roolihahmojen parissa 10 vuoden ajan. Nyt yhteistyöhön on tullut mukaan tamperelainen Sorin Sirkus, joka vastaa Hevosten keinussa nähtävistä sirkusnumeroista.

Komediassa Kotalan perhe pakkaa Lada 1200:n ja lähtee maailmalle. Euroopassa matkattuaan he päätyvät Romaniaan, Nokia Cityyn. Tapahtumat ovat fiktiivisiä, mutta paikka on todellinen ja sijaitsee Romanian Jucussa. Kotaloiden perhe kohtaa vastoinkäymisensä lannistumatta myös vieraalla maaperällä.

Peltola on kirjoittanut tarinan tekstiä reilun vuoden ajan. Sirkus tuli mukaan hetken synnyttämästä visiosta, kun Yksiöön en Äitee ota –näytelmän työryhmä laittoi Nenäpäivänä ylleen punaiset pellenenät.
- Sisällöllisesti minua on ajanut eteenpäin yhä syvenevä hämmästykseni ihmisen lähes kaiken yli kantavaa selviytymisen vimmaa kohtaan. Kaksi ihmisellistä ominaisuutta näen tässä vimmassa keskeisenä. Ensimmäinen on ihmisen kyky rakastaa ja tarpeen vaatiessa ehdoitta. Tähän ehdottomaan rakastamiseen sisältyy myös armahtamisen kyky: meissä jokaisessa piilevän epätäydellisyyden hyväksyminen. Toinen ominaisuus on taito nauraa itselle. Pohjimmiltaan kaikki nauru on itselle nauramista, siihen sisältyy aina ihmisen tunnistaminen, inhimillisten ominaisuuksien paljastuminen. Nauru ylittää kulttuuriset ja maantieteelliset rajat, se tekee suvustamme alistamatta muista lajeista erottuvan. Älkäämme koskaan ylenkatsoko naurun voimaa, kertoo Sirkku Peltola.

Rooleissa nähdään Kotalan ydinperheessä Maria Aro (Äite), Tuire Salenius (Aili), Miia Selin (Jaana), Aimo Räsänen (Kai) ja Pentti Helin (Hamed Sahel) sekä ensi kertaa Jaanan tytär Tiikerinä Emmi Kaislakari. Tapaamme myös Kain tyttöystävän Tiinan, jossa roolissa Janne Kallioniemi sekä uusina kasvoina Ilkka Koivulan ja Severi Saarisen. Visuaalisesta ilmeestä Hevosten keinussa vastaavat kuten aiemmissakin osissa lavastaja Hannu Lindholm ja pukusuunnittelija Marjaana Mutanen sekä uutena valosuunnittelija Eero Auvinen.

Trilogian aiemmat osat ovat Suomen hevonen (2004), Yksiöön en Äitee ota (2008) ja Lämminveriset (2011). Ne ovat ensimmäistä osaa lukuunottamatta saaneet kantaesityksensä TTT:ssä. Peltola on yksi Suomen esitetyimmistä näytelmäkirjalijoista, ja sarjan osia on esitetty usein myös muissa Suomen teattereissa sekä ulkomailla.

HEVOSTEN KEINU ILMESTYY KIRJANA
Hevosten keinun teksti on ilmestynyt 20.1. myös kirjana, kustantaja on Tulenkantajat. Kirja on saatavana Tampereella Tulenkantajien kirjakaupasta ja TTT:n Lippumyymälästä.

TRILOGIAN TARINA AVAUTUU NÄYTTELYSSÄ JA KESKUSTELUTILAISUUDESSA
Suomen hevonen –trilogian tarinaan voi tutustua sekä näyttelyssä kevään ajan että keskustelutilaisuudessa 28.1. TTT:n Suuren näyttämön aulaan pystytetty näyttely on tuotettu yhteistyössä Tampereen Yliopiston kanssa. Siinä kerrotaan trilogian aiemmista osista sekä sen kotimaisista ja kansainvälisistä esityksistä.  28.1. klo 18 Tunne tekijät –keskustelusarjassa Tampereen pääkirjasto Metsossa työryhmän 10-vuotisesta taipaleesta ovat keskustelemassa käsikirjoittaja-ohjaaja Sirkku Peltola, näyttelijä Aimo Räsänen ja professori Hanna Suutela. Keskustelua juontaa Helena Itkonen. Kesto on noin tunti ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, sari.andersson@ttt-teatteri.fi, 050 5969 069

Pressikuvat
http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/hevosten-keinu-pressikuvat

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs