Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Sibeliusta suorana Tampereelta yli 130 000 koululaiselle

Tampere-talo Oy

Sibeliusta suorana Tampereelta yli 130 000 koululaiselle

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2015 klo 16:37
Julkaisija: Tampere-talo Oy

Finlandiaa kuunnellaan ensi viikolla yhtä aikaa lähes 800 suomalaiskoulussa. Tampere Filharmonia soittaa Lapsen oikeuksien päivänä perjantaina 20.11. klo 10 Tampere-talon Isossa salissa Sibelius 150 -juhlavuoden koululaiskonsertin, joka välitetään suorana nettilähetyksenä yhteensä yli 130 000 oppilaalle 165 kunnassa. Tiedotusvälineiden on mahdollista päästä seuraamaan konserttia ja tekemään juttua tapahtumasta paikan päällä Tampere-talossa tai itselle parhaiten sopivalla sijainnilla mukaan ilmoittautuneissa kouluissa. Konsertti lähetetään kouluihin Tampere-talon vuorovaikutteisen MUKANA-striimauspalvelun välityksellä.

Sibelius-nettikonsertti on Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden, Tampere Filharmonian, Tampere-talon, Kulttuurikeskus PiiPoon ja Lastenkulttuurikeskusten verkoston yhteinen konserttihanke, joka käynnistettiin alkuvuodesta opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Hanke otettiin kouluissa vastaan innokkaasti, ja mukaan ilmoittautui lähes kahdeksansataa koulua ympäri Suomen aina Utsjoelta Hankoon.

Orkesteri soittaa konsertissa kaksi osaa Jean Sibeliuksen Lemminkäis-sarjasta ja kansallissäveltäjämme kuuluisimman sävelrunon Finlandian. Lisäksi mukana on osia Lähestyminen-laulusarjasta, jonka Uljas Pulkkis on säveltänyt tähtitieteilijä Esko Valtaojan teksteihin. Uunituoreen teoksen kaikki osat kantaesitetään samana iltana. Vuorovaikutteisessa chat-osuudessa ennen ja jälkeen konsertin juontaja Hannu Okkonen haastattelee Uljas Pulkkista ja konsertin kapellimestari Eva Ollikaista. Koululaiset voivat lähettää studioon kysymyksiä ja kommentteja MUKANA-palvelun chatin kautta ja julkaista kuvia Instagramissa konsertin omalla hashtagillä #sibelius150nettikonsertti. 

Perjantaina 6.11. järjestetyssä testilähetyksessä viestintä MUKANA-palvelun chatissa ja Instagramissa oli jo varsin vilkasta, ja viestejä tuli vajaan tunnin aikana yli 3000. Mukana oli kuvia innostuneista oppilasryhmistä ja lisäksi Sibelius-meemejä, kuten viime viikkojen suosittua kuha-aihetta hyödyntävä ”Ei kai siinä sitte, kuha on Sibelius”.

Konsertin ja nettilähetyksen perimmäisenä ideana on kulttuurikasvatus. Nettilähetyksellä konserttisalin tunnelma halutaan välittää erityisesti kuntiin, joista lähimmän orkesterin kotitaloon on matkaa satoja kilometrejä. Konsertilla juhlitaan ja tehdään tunnetuksi Sibeliusta. Samalla osoitetaan, että suomalainen säveltaide elää ja voi hyvin. Siksi mukana on aivan uutta musiikkia – ja vielä tieteen ja taiteen leikkauspisteessä syntynyttä sellaista. Mukaan ilmoittautuneille kouluille lähetettiin etukäteen Tampere Filharmonian tuottama kaksikielinen valmistelupaketti, jonka tehtävien avulla konsertin musiikki tulee läheisemmäksi ja ohjelmasta saadaan enemmän irti.

Tapahtuman tärkein viesti on yksinkertainen. Sinfoniaorkesterin konserttiin voi tulla aivan omana itsenään. Kun konsertti alkaa, annetaan itselle ja ympäröiville kuulijoille rauha keskittyä ja nauttia musiikista, josta sinällään ei tarvitse etukäteen ymmärtää yhtään mitään.

Lisätietoja

Konsertti ja pressiliput 20.11. klo 10 koululaiskonserttiin ja saman päivän iltakonserttiin klo 19: 
Maija Leino, tiedottaja, Tampere Filharmonia, maija.leino@tampere.fi, 050 388 7144

Konsertti ja valmistelupaketti: 
Eija Oravuo, apulaisintendentti, Tampere Filharmonia, eija.oravuo@tampere.fi, 050 388 7133

Hanke ja mukaan ilmoittautuneet koulut: 
Elina Järvelä, koordinaattori, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, elina.jarvela@tampere.fi, 040 8007 296

Tampere-talon MUKANA-palvelu: 
Maria Sahlstedt, tuotantopäällikkö, Tampere-talo, maria.sahlstedt@tampere-talo.fi, 040 147 0693
www.tampere-talo.fi/mukana 

Tampere-talo on monipuolinen, laajaa asiakaskenttää palveleva kulttuurin, konserttien ja kokouspalveluiden tarjoaja. Se on Pohjoismaiden suurin kulttuuri- ja kongressikeskus, joka on toistuvasti valittu Suomen kongressitalojen kärkeen.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs