Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Sibelius-juhlavuoden monipuolinen ohjelma koottiin verkkoon

Lahden kaupunki

Sibelius-juhlavuoden monipuolinen ohjelma koottiin verkkoon

Tiedote.
Julkaistu: 08.12.2014 klo 15:35
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahdessa juhlistetaan Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotta monin tavoin. Ensi vuonna vietettävän juhlavuoden paikallinen ohjelma ja tapahtumat kootaan yhdelle verkkosivulle osoitteeseen lahtiregion.fi/sibelius150

Lahti Region toimii sivuston ylläpitäjänä, sillä juhlavuoden ohjelman toivotaan tavoittavan paikallisten asukkaiden lisäksi myös runsaasti matkailijoita. Sivustosta on rakennettu myös kansainvälisiä matkailijoita palveleva englanninkielinen versio, sillä Sibeliuksen juhlavuosi herättää suurta kiinnostusta ulkomaisissa matkanjärjestäjissä. Englanninkielinen sivusto ja siellä olevat ryhmämatkatuotteet on suunnattu nimenomaan matkanjärjestäjien käyttöön.

 

Poimintoja juhlavuoden ohjelmasta

Tällä viikolla kaikkiin lahtelaiskoteihin ja –yrityksiin jaettava Kaupunkilainen-lehti kertoo myös Sibelius-juhlavuoden tapahtumista. Lahdessa Sibeliuksen juhlavuoden tapahtumien keskiössä ovat erityisesti lapset ja nuoret.

Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali 31.8.–6.9.2015

Viikon mittaisen festivaalin aikana Sinfonia Lahden lisäksi esiintyvät BBC:n sinfoniaorkesteri ja Helsingin kaupunginorkesteri. Kuuden orkesterikonsertin kapellimestarit ovat festivaalin taiteellinen johtaja Okko Kamu, Osmo Vänskä, Jukka-Pekka Saraste, Sakari Oramo ja Leif Segerstam. Lisäksi Kalevi Aho -salissa järjestetään viisi kamarimusiikkikonserttia ja Sibeliustalossa yksi kamarimusiikkikonsertti. Festivaalin solisteina esiintyvät mm. Anu Komsi, Johanna Rusanen, Waltteri Torikka ja Sergei Malov.

 

Orkesteri lasten ja nuorten parissa

Sinfonia Lahti on mukana Lahden kulttuurikasvatusohjelmassa, joka Sibeliuksen juhlavuonna laajenee kattamaan lähes koko Päijät-Hämeen: Efekti-kuntien, Asikkalan, Heinolan, Hollolan, Hämeenkosken, Kärkölän, Lahden, Nastolan, Orimattilan, Padasjoen ja Sysmän, kaikki 6. luokkalaiset vierailevat orkesterin konsertissa keväällä 2015 ja kaikki 2. luokkalaiset syksyllä 2015. Orkesterin pienryhmät konsertoivat juhlavuonna päiväkodeissa ja kouluissa. Hei me sävelletään -sävellysprojekti toteutetaan kaksi kertaa vuoden aikana. Projektin kantateoksena on Sibeliuksen musiikki.

 

Aino ja Jean -musiikkinäytelmä

Lahden Lasten Talvikarnevaaleilla tammikuussa 2015 ensi-iltansa saava Aino ja Jean -musiikkinäytelmä vie lapset viihdyttävälle aikamatkalle 1900-luvun Suomeen. Sinfonia Lahti Chamber Ensemblen ja Teatteri Nuoran yhteistuotanto herättää eloon voimakkaasti kokevan ja tuntevan Jeanin, sitkeän ja omapäisen Ainon sekä muistuttaa yleisöään Sibeliuksen musiikillisesta neroudesta. Musiikkinäytelmä on suunnattu nimenomaan lapsiperheille ja juhlavuoden kunniaksi se esitetään kaikille Efekti-kuntien 1. luokkalaisille. Syksyllä 2015 esitys kiertää päijäthämäläisissä palvelutaloissa.

Aino ja Jean -työryhmä tuottaa Lahden Sibelius-vuoden käyttöön aamunavausmateriaalin, jolla juhlavuosi avataan kaikissa Lahden kouluissa ja päiväkodeissa.

 

Liitteenä Sibelius-juhlavuoden logo painokelpoisessa muodossa.

Lisätietoja:

Matti Karhos
kulttuuriasiainpäällikkö
050 387 8792

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs