Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Sesonki jatkuu Aulangolla – Linnan Kehitys vahvasti mukana kehityksessä

Linnan Kehitys Oy

Sesonki jatkuu Aulangolla – Linnan Kehitys vahvasti mukana kehityksessä

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2015 klo 13:00
Julkaisija: Linnan Kehitys Oy

Metsähallitus ja paikallinen luontomatkailuyritys, Evon Luonto Oy, ovat sopineet Aulangon näkötornin ja kahvilan aukiolon jatkamisesta syyskuulle aikaisemmista vuosista poiketen. Lisäksi Evon Luonto järjestää näkötornin ympäristössä erilaisia tapahtumia jokaisena syyskuun lauantaina, mikä lisää myös Hämeenlinnan kaupungin syyskuun ajan tapahtumatarjontaa.

Lauantaina 12.9. syyskuun päätapahtumana nähdään ja kuullaan näkötornin juurella leikkisä dialogi ”Sibbe ja Hugo palaavat Aulangolle”. Dialogissa Aulangon puistometsän perustaja Hugo Standertskjöld äkkää näkötornin juurelle ilmestyneen Jean Sibeliuksen. Sibbe on tullut paikalle omine lupineen, mutta tokihan Hugo ymmärtää taiteilijasielun tarpeen hakea innoitusta. Hugon roolin perehtynyt näyttelijä Juha Haanperä ilmestyy paikalle Hugona ja hämeenlinnalainen näyttelijalegenda Matti Nurminen muuntuu Sibeliukseksi.

- Pyrimme omalta osaltamme elävöittämään Hämeenlinnan tapahtumatarjontaa ja pidentämään tornikahvilan aukioloa, jotta Aulangon puistometsään olisi yhä enemmän syytä tulla myös sydänkesän ulkopuolella. Olemme onnistuneet saamaan alueelle lisää varsinkin lapsiperheitä leppoisilla, helposti lähestyttävillä tapahtumilla. Tähän pyrimme pilke silmäkulmassa kaikilla syyskuun lauantain tapahtumillamme. Yleisesti ottaen kaupunkien tapahtumatoimintaa vaivaa tarjonnan keskittyminen kesä-elokuulle, jota yritämme laajentaa, toteaa Evon Luonnon yrittäjä Kaj Järvinen.

Luontomatkailupalveluita tuottava eräopas Niina Myyrä Luonto ja Polku Oy:stä on onnistunut kokoamaan Aulangolle syyskuun lauantaihin kattavan tapahtumatarjonnan. Lauantaina 5.9. Kanta-Hämeen oppaat kierrättävät asiakkaita puistometsässä. Lauantaina 19.9. Jousinainen, tulen ja tarinan taitaja Tanja Järvinen,  johdattaa kävijöitä perinteisen pitkän jousen saloihin ja syyskuun viimeisenä lauantaina 26.9. päästään tutustumaan Tähtitaivaan Tarinoihin eräopas Erja Niemelän johdolla. -Tuolloin asiakkailla on mahdollisuus myös harvinaiseen pimeän ajan näkötornikäyntiin, lupaa Myyrä.

- Evon Luonnon yrittäjät ovat onnistuneet lisäämään Aulangon puistometsän asiakasmääriä sateisesta kesästä huolimatta. Aukiolojen jatkaminen syyskuulle jopa kannattavuuden kustannuksella on rohkeaa ja tervetullutta koko Aulangon luonnonsuojelualueelle. Esimerkiksi Aulangon syyskuulle ajoittuva hieno ruska-aika on hieno vetovoimatekijä, kun puistometsän runsas lehtipuusto muuttaa värejään. Aulangon luonnonsuojelualueesta vastaava puistonjohtaja Erkki Virolainen toteaa.

Aukioloaikojen pidentäminen sopii hienosti myös Hämeenlinnan kaupungin ja sen elinkeinoyhtiön, Linnan Kehityksen, suunnitelmiin Aulangon elävöittämiseksi. -Uusien yrittäjien aktiivinen toiminta Aulangon kehittämiseen on erittäin tervetullutta. Olemme iloisia, että Aulangon kesäkautta halutaan venyttää ja tarjota sekä hämeenlinnalaisille että ulkopaikkakuntalaisille mahdollisuuksia nauttia Hämeenlinnan vetovoimaisista matkailukohteista ja lisätä kaupungin matkailutuloja, toteaa Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki.

 

Lisätietoja: 

Evon Luonto Oy, Kaj Järvinen, 040 417 3627 
Luonto ja Polku Oy, Niina Myyrä, 0400 678 442
Metsähallitus, Puistonjohtaja Erkki Virolainen, 0400 549 645 
Linnan Kehitys Oy, Toimitusjohtaja Mervi Käki, 040 742 4054

Linnan Kehitys Oy on Hämeenlinnan kaupungin omistama elinkeinoyhtiö. Tehtävänämme on lisätä Hämeenlinnan tunnettuutta ja taloudellista kasvua verotuloina sijoittuvien yritysten, tapahtumien ja uusien asukkaiden kautta. Tavoitteenamme on, että Hämeenlinna on kehittyvä, kasvava ja elinvoimainen kaupunki.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs