Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Saunayrittäjä Kimmo Helistölle Löylynhenki-palkinto 2015

Suomen Saunaseura ry

Saunayrittäjä Kimmo Helistölle Löylynhenki-palkinto 2015

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2015 klo 10:00
Julkaisija: Suomen Saunaseura ry

Suomen Saunaseura ry on myöntänyt tämän vuoden Löylynhenki-palkinnon Kimmo Helistölle tunnutuksena hänen ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä työstään yleisen saunakulttuurin ylläpitämisessä sekä suomalaisen saunakulttuurin tunnetuksi tekemisessä.

Kimmo Helistö on toiminut helsinkiläisen Sauna Arlan yrittäjänä keväästä 2006.

Kimmo Helistö perusti vuonna 1997 Höyryklubi-nimisen saunaklubin. Höyry-klubi on vienyt suomalaista saunaa ansiokkaasti maailmalle ja osoittanut samalla, että saunominen on hauskaa eikä ryppyotsaista toimintaa.

Höyry-klubi on kiertänyt kansainvälisiä festivaaleja ja taidetapahtumia eli sauna on tuotu osaksi muuta kulttuuria. Höyry-klubi on viimeisten 13 vuoden aikana lämmittänyt saunansa neljästi New Yorkissa sekä kaikissa Pohjoismaissa, Virossa, Saksassa, Hollannissa, Belgiassa, Ranskassa ja Fär-saarilla.

Sauna vaikka Senaatintorille

– Yleisten saunojen pitää olla helposti lähestyttäviä. Niitä tulee olla ihan kaupunkien ytimessä, vaikka Senaatintorin laidalla, Kimmo Helistö sanoo.

Hän uskoo uudenlainen kaupunkikulttuurin tuovan kaupunkeihin myös uusia saunoja.

– Yleiset saunat ovat saaneet uuden merkityksen. Niihin ei tulla enää vain peseytymään, vaan niistä on tullut osa avointa kaupunkikulttuuria. Saunoihin tullaan sosiaalisen merkityksen vuoksi kuin kahviloihin, Helistö sanoo.

– Nykyiset yleiset saunat eivät kilpaile keskenään, vaan ne täydentävät toinen toisiaan. Olen vakuuttunut, että kymmenen vuoden kuluttua Helsingissä on tusinan verran yleisiä saunoja.

Sauna Arla on perustettu 1929. Kimmo Helistölle Sauna Arlassa on merkityksellisintä sen autenttisuus, jollaista ei Helsingistä juuri enää löydä.

– Sauna Arla on minulle henkilökohtainen suojeluhanke, mutta sen  kautta olen myös oppinut ymmärtämään saunan laajempaa merkitystä - niin kulttuurin kannalta kuin taloudellisestikin.

Helistö on mukana suunnittelemassa uutta yleistä saunaa Jätkäsaareen rakennettavaan Airut-kortteliin, ja hän ryhtynee myös senkin saunan yrittäjäksi.

 Kuvateksti:

– Yleiset saunat tulevat varmasti lisääntymään uuden kaupunkikulttuurin myötä. Saunoja tulee olla ihan kaupunkien ytimessäkin, jotta niihin on helppo mennä, sanoo Sauna Arlan yrittäjä, Löylynhenki-palkittu Kimmo Helistö.

 

Löylynhenki-palkinto

Saunaseura voi myöntää vuosittain Löylynhenki-palkinnon ansiokkaasti saunan hyväksi toimineelle henkilölle tai yhteisölle.

Palkinto on jaettu vuodesta 1988. Viime vuonna palkinnon sai Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck, 2013 Rajaportin sauna Tampereelta ja 2012 arkkitehti Pekka Tommila.

Suomen Saunaseura ry

Suomen Saunaseura ry on vuonna 1937 perustettu yleishyödyllinen yhdistys. Seuran tarkoituksena on muun muassa suomalaisten saunaperinteen vaaliminen, saunan tuntemuksen syventäminen sekä tutkimus- ja julkaisutoiminta.

Saunaseuran Saunatalo sijaitsee Helsingissä, Lauttasaaren Vaskiniemessä. Seuralla on noin 4 200 jäsentä. Suomen Saunaseura on kansainvälisen saunaliiton, International Sauna Association ISA:n jäsen.

Saunaseura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Sauna-lehteä.

 www.sauna.fi

Lisätietoja:

Suomen Saunaseura ry

Toiminnanjohtaja Katariina Styrman, 050 371 8178, tj@sauna.fi

Johtokunnan jäsen Petteri Ormio, 050 4670 474, petteri.ormio@qlik.com

Löylynhenki-palkittu, saunayrittäjä Kimmo Helistö, 050 536 9027, kimmohelisto@gmail.com

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs