Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Sauna-lehdellä peräti 70. vuosikerta: Jäsenlehdestä saunakulttuurin pää-äänenkannattajaksi

Suomen Saunaseura ry

Sauna-lehdellä peräti 70. vuosikerta: Jäsenlehdestä saunakulttuurin pää-äänenkannattajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2016 klo 12:00
Julkaisija: Suomen Saunaseura ry

Suomen Saunaseura ry:n julkaisemalla Sauna-lehdellä on menossa jo 70. vuosikerta, mikä on huomattava saavutus suomalaisessa mediassa.

Vuonna 1937 perustettu yleishyödyllinen Saunaseura julkaisi 1940-luvun alussa muutamia irrallisia jäsentiedotteita ja joululehtiä. Oma säännöllisesti ilmestyvä lehti katsottiin pian tarpeelliseksi. Vuonna 1946 Sauna-lehti ilmestyi jo neljänä erillisenä numerona, jotka muodostivat lehden ensimmäisen vuosikerran.

– Sauna-lehti toteuttaa osaltaan seuran tarkoitusta saunakulttuurin säilyttämiseksi ja edistämiseksi. Sauna-lehdellä on pitkä, arvostettava historia, mutta silti se on aina ajankohtainen – aivan kuin sauna itsekin, toteaa Suomen Saunaseuran puheenjohtaja Tuomas M. S. Lehtonen.

– Lehti on kehittynyt jäsenille suunnatusta tiedostuslehdestä sauna-alan arvostetuksi ja monipuoliseksi aikakauslehdeksi. Toki se on edelleen myös oleellinen seuran sisäisen viestinnän kanava, Lehtonen toteaa.

– Sauna-lehti on koko ilmestymisensä ajan kertonut sekä ajankohtaisista asioista että kirjannut saunakulttuurimme historiaa. Kun lehtemme täytti viisikymmentä vuotta, julkaisimme pienen antologian. Luin silloin vuosikerrat läpi ja ymmärsin, millainen kulttuuriaarre lehtemme on, toteaa Saunaseuran kunniajäsen, professori Pekka Laaksonen.

– Saunaseuran toiminnassa on alusta alkaen ollut mukana aktiivisia kulttuurin, tekniikan ja lääketieteen tutkijoita ja asiantuntijoita, jotka ovat omilla teksteillään pitäneet lehden ajankohtaisena, Laaksonen jatkaa.

Sauna-lehteä toimitettiin seuran toimi- ja luottamushenkilöiden voimin aina vuoteen 1999, jolloin lehden päätoimittajana aloitti alan ammattilainen Raili Vihavainen. Hän vastasi päätoimittajan tehtävistä aina vuoden 2011 loppuun. Nykyisin päätoimittajana on Leena-Kaisa Simola.

Lehden toimitusneuvostolla on keskeinen rooli lehden sisällön suunnittelussa ja kehittämisessä. Toimitusneuvoston nykyinen puheenjohtaja on Petteri Ormio, seuran johtokunnan jäsen.

– Lehden merkityksestä kertoo sekin, että sekä seuran jäsenet että muut saunan ystävät tarjoavat artikkeleita ja ehdottavat juttuaiheita. Tärkeää on saada asiansa esiin, sillä juttupalkkioita ei juurikaan makseta, Leena-Kaisa Simola toteaa.

Sauna-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa, sivuja on keskimäärin 48. Juhlanumero 2/16 ilmestyi kesäkuussa peräti satasivuisena ja sen painos oli 12 000 kappaletta. Lehteä jaetaan yleisiin saunoihin ja saunatapahtumiin eri puolelle Suomea.

Sauna-lehden sähköinen versio selailtavissa: https://issuu.com/sauna-lehti

Lisätietoja

Suomen Saunaseura ry

Toiminnanjohtaja Katariina Styrman

tj@sauna.fi

050 371 8178

 

Leka-Viestintä Oy

Toimitusjohtaja Leena-Kaisa Simola

lksimola@gmail.com

0500 80 10 40

www.sauna.fi

Suomen Saunaseura ry on vuonna 1937 perustettu yleishyödyllinen yhdistys. Seura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta. Jäseniä on tällä hetkellä noin 4 200.

Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Sauna-lehteä sekä ylläpitää sauna.fi-sivustoa.

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs