Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Satumaiset sinfoniat ja Sibelius-jukeboksi soivat juhlavuoden kunniaksi

Turun ammattikorkeakoulu

Satumaiset sinfoniat ja Sibelius-jukeboksi soivat juhlavuoden kunniaksi

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2015 klo 09:48
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Jean Sibeliuksen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Turussa juhlavuoden kunniaksi vietetään Sibelius-viikkoa 11.– 19. huhtikuuta. Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian musiikinopiskelijat ovat vahvasti mukana juhlinnassa. Sinfoniset sadut ja Sibelius-jukeboksi antavat alkutahdit viikkoon.

Sunnuntaina 12.4. Sigyn-salissa kuullaan satumaisia säveliä. Sigyn Sinfoniettan Sinfoniset sadut konsertissa vilahtaa hahmoja fauneista Romeoon ja Juliaan.

Sigyn Sinfonietta koostuu Taideakatemian ja Turun konservatorion soittajista. Sinfonietta antaa opiskelijoille mahdollisuuden työskennellä ja oppia orkesterisoiton lainalaisuuksia täysikokoisessa sinfoniaorkesterissa.

Orkesteri on konserteissaan tulkinnut muun muassa Mussorgskia, Dvorakia ja, totta kai, Sibeliusta.

– Sibelius kantaa suomalaisille kansallissäveltäjän viittaa ja hänen sinfoniansa sekä muut orkesteriteokset kuuluvat jokaisen muusikon perusohjelmistoon. Ne on hyvä harjoitella jo opiskeluaikana, toteaa orkesterimusiikintuottaja Harri Sippel Taideakatemiasta.

Sigyn Sinfoniettaa johtaa kausittain vaihtuvat ammattikapellimestarit. Sinfoniset sadut johtaa palkittu ja tunnustettu Juhani Lamminmäki.

– Lamminmäellä on kokemusta nimenomaan nuorten parissa työskentelystä ja kouluttamisesta. Vaihtuvien kapellimestarien ideana on antaa mahdollisuus työskennellä ammattilaisten ohjauksessa ja saada heiltä eväitä, jotka kantavat toivon mukaan opetusperiodia pidemmälle.

Sinfoniset sadut Sigyn-salissa sunnuntaina 12.4. kello 18.

Timantteja hangella

Esson baareista tutut jukeboksit ovat katoavaa kansanperinnettä, ja niitä löytää enää lähinnä lähiökuppiloiden nurkista. Taideakatemian musiikin opiskelijat pystyttävät Ruissalon Marjaniemen kartanoon maanantaina 13.4. oman jukeboksinsa, jonka valikoimassa on pelkkää Sibeliusta.

– Tällaisia toivekonsertteja pyritään järjestämään aika ajoin. Yleisön mukaan ottaminen konsertin suunnitteluun on tavallaan ajan henki, jonka tuloksena on omanlainen konserttielämys, sanoo yliopettaja Jukka Juvonen Taideakatemiasta.

Timantteja hangella toivekonsertissa kuullaan Sibeliuksen piano- ja laulumusiikkia. Esitettäviä teoksia ja lauluja on voinut toivoa Taideakatemian verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella. Selviä suosikkejakin löytyy, esimerkiksi yksinlaulu Timantti hangella ja ikisuosittu pianosävellys Kuusi.

– Soittajaltahan tämä vaatii hieman ylimääräistä valmistautumista itse esiintymistilanteeseen, vaikka Sibeliuksen tuotanto onkin sinänsä tuttua ammattimaisille muusikoille. Urheilumaailman vertauksin tilanne muistuttaa lähtöä kisoihin, jossa vasta paikan päällä selviää juostaanko 100 metriä vai hypätäänkö pituutta, Juvonen kuvailee.

Timantteja hangella – Sibelius-jukeboksi Villa Marjaniemessä maanantaina 13.4. kello 19.

Tutustu Sibelius-viikon ohjelmaan: http://www.tfo.fi/fi/sibelius-viikko

 

Lisätietoja

Sinfoniset sadut
Sigyn-sali, Linnankatu 60
12.4. klo 18:00
Liput 10/5€, lippuvaraukset@turkuamk.fi tai tuntia ennen ovelta

Harri Sippel, orkesterimusiikintuottaja
050 598 5249
harri.sippel@turkuamk.fi

 

Timantteja hangella – Sibelius-jukeboksi
Villa Marjaniemi, Marjaniementie 50
13.4. klo 19:00
Liput 10/5€, lippuvaraukset@turkuamk.fi

Jukka Juvonen, yliopettaja
050 598 5288
jukka.juvonen@turkuamk.fi

 

Sibelius-viikko
11.–19.4.
http://www.tfo.fi/fi/sibelius-viikko

Pekka Haapanen, ts. tiedottaja-markkinoija
044 907 2091
pekka.j.haapanen@turku.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs