Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » SAMALLA TAAJUUDELLA – RADIO JA TELEVISIO AJAN VIRRASSA. Näyttely KAVIssa 9.9.2016-31.3.2017

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

SAMALLA TAAJUUDELLA – RADIO JA TELEVISIO AJAN VIRRASSA. Näyttely KAVIssa 9.9.2016-31.3.2017

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2016 klo 10:42
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

TIEDOTE 1.9.2016

SAMALLA TAAJUUDELLA – RADIO JA TELEVISIO AJAN VIRRASSA. Näyttely KAVIssa 9.9.2016-31.3.2017  

Yleisradio on kotimaista kulttuuri- ja mediahistoriaa ja sitä ovat myös radio- ja tv-vastaanottimet, jotka olivat 1990-luvulle saakka vahvasti kotimaista tuotantoa.  SAMALLA TAAJUUDELLA – RADIO JA TELEVISIO AJAN VIRRASSA luo katsauksen niihin radio- ja televisiovastaanottimiin, joiden kautta suomalaiset ovat kuunnelleet ja katselleet tänä syksynä 90 vuotta täyttävän Yleisradion ohjelmistoja.  Jalopuinen putkiradio tai transistoriajan pieni matkaradio tuovat nostalgisia radio- ja tv-muistoja näyttelyssä kävijöille. Jokainen on varmaan myös kuullut radion väliaikamerkin: näyttelyssä voi tutustua soittimeen, jolla ”Pim-pam-pullana” tunnettu äänimerkki vuosikymmenien ajan lähetettiin joka kotiin kuultavaksi.

Muun muassa keräilijöiltä, Yleisradiolta ja KAVIn omista kokoelmista saadut esineet kertovat teknologian kehittymisestä, ja arkistovalokuvat tarjoavat mielenkiintoisia näkymiä mediatyöhön vuosikymmenten varrelta.

Näyttely on avoinna arkisin ma-pe klo 9–16.15, ja loka-maaliskuussa maanantaisin aina klo 18 asti. Osoite: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Sörnäisten rantatie 25 A, 5. krs.

HUOM! Näyttelyyn liittyvä esitelmäsarja alkaa KAVIssa TIISTAINA 13.9. klo 16. Yksityiskohtaiset tiedot sarjasta löytyvät täältä.  

Lisätietoja:

Timo Leskinen, suunnittelija, KAVI/RTVA, timo.leskinen@kavi.fi, puh. 02953 38139

Liitetiedostot

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 


Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs