Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » S-taidepalkintokilpailu etenee

SOK

S-taidepalkintokilpailu etenee

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2014 klo 09:30
Julkaisija: SOK

Toista kertaa järjestettävä S-taidepalkintokilpailu on edennyt semifinaalivaiheeseen. Hakemuksia tuli tänä vuonna kolminkertainen määrä viime vuoteen verrattuna. 15 ehdokkaan joukosta yleisö äänestää suosikkinsa finaaliin.

S-taidepalkintokilpailuun tuli tänä vuonna kolminkertainen määrä hakemuksia viime vuoteen verrattuna. SOK:n taideasiantuntija Pauliina Laitinen-Laiho ilahtui sekä hakemusten määrästä että tasosta.

– Hakijoiden joukossa oli eniten maalauksia, mutta lisäksi kilpailuun osallistuttiin muun muassa grafiikkateoksilla, valokuvilla ja veistoksilla, Laitinen-Laiho kertoo.

S-taidepalkinnon teemat ilmentävät S-ryhmän arvoja. Tänä vuonna teemana on vastuu lasten hyvinvoinnista, mikä juontuu uuden lastensairaalan keräystalkoista, joissa S-ryhmä on mukana miljoonan euron lahjoituksella.

Laitinen-Laiho valitsi hakijoista 15 semifinalistia, joiden joukosta taiteen ystävät voivat äänestää suosikkiaan. Lopullinen voittaja valitaan kolmen eniten ääniä saaneen teoksen joukosta. Semifinalisteihin voi tutustua Helsingin Ässäkeskuksessa sijaitsevassa S-Galleriassa 10.3–4.4. Teokset ovat esillä myös S-Gallerian nettisivuilla.

– Valitsin hakijoiden joukosta 15 kiinnostavinta teosta. Kaikki ovat teknisesti onnistuneita ja niissä on hyvä tunnelataus. Hyvä taideteos on sellainen, että siihen ihastuu kerta kerralta uudestaan, Laitinen-Laiho kertoo kriteereistään.

Kolmen eniten ääniä saaneen joukosta Laitinen-Laiho valitsee huhtikuussa voittajaksi sen teoksen, joka sopii parhaiten SOK:n taidekokoelmaan. Kilpailun voittajan teos hankitaan SOK:n taidekokoelmaan 3000 eurolla ja se pääsee esille Ässäkeskukseen Helsingin Vallilaan. Lisäksi kilpailun voittaja saa pitää palkintonäyttelyn S-Galleriassa.

– SOK:n taidekokoelma on yksi maan vanhimmista. Taiteilijalle on uransa kannalta iso merkitys saada ansioluetteloonsa maininta teoksensa pääsystä tähän kokoelmaan.

Lisätietoja: Pauliina Laitinen-Laiho, p. 0400 607 353

Teokset esillä S-Gallerian sivuilla osoitteessa www.s-galleria.fi/nayttelyt/s-taidepalkintokilpailu-2014-15-parasta-teosta

S-ryhmä harjoittaa päivittäis- ja käyttötavarakaupan, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan, matkailu- ja ravitsemiskaupan, auto- ja autotarvikekaupan sekä maatalouskaupan liiketoimintaa. Lisäksi S-pankki tarjoaa pankkipalveluja asiakasomistajille.

S-ryhmä koostuu 20 itsenäisestä alueosuuskaupasta ja kahdeksasta paikallisosuuskaupasta sekä niiden omistamasta SOK:sta ja sen tytäryhtiöistä. S-ryhmä työllistää 42 000 palvelualan ammattilaista. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs