Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Runollinen joulukalenteri virittää joulunodotukseen

Lasten Keskus

Runollinen joulukalenteri virittää joulunodotukseen

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2015 klo 13:45
Julkaisija: Lasten Keskus

Runollisessa joulukalenterissa Ihan täysi tonttu! (Lasten Keskus) odotetaan joulua suomalaisten lastenrunojen siivittämänä. Kirjan on toimittanut Tuula Korolainen ja kuvittanut Virpi Penna.

Ihan täysi tonttu -kirjan runot avaavat ikkunan joulun ihmeelliseen ja lystikkääseen maailmaan. Mukana on perinteisiä aiheita kuten tonttuja, lahjoja ja kodin jouluvalmisteluja – anteliaisuuden ja toivon sanomaa unohtamatta. Runoissa käsitellään myös yllättäviä asioita, kuten miksi joulupukkia jännittää tai miltä taikinasta tuntuu, kun leivotaan.

Kirjan uudet joulurunot ovat kahdeksalta tekijältä. He ovat suomalaisen lastenrunouden kärkikaartia: Hannele Huovi, Jukka Itkonen, Tuula Korolainen, Eppu Nuotio, Jukka Parkkinen, Pia Perkiö, Kaija Pispa, sekä Annika Sandelin, jonka runot ovat ruotsiksi ja suomeksi.

Joulurunolla on pitkät perinteet. Niitä on aina ollut esimerkiksi aapisissa ja lukukirjoissa, ja ennen vanhaan niitä julkaistiin myös joululehdissä. Uusille runoille on kysyntää joka vuosi, ja Ihan täysi tonttu! jatkaa tätä vanhaa perinnettä.

Kirjan joulurunot herättivät suurta ihastusta jo joulukuussa 2014 Tarinoiden puisto -lastenkirjata-pahtumassa Helsingissä. Nyt runot on koottu kirjaksi, joka toimii myös joulukalenterina: runot on sijoitettu päiviin joulukuun ensimmäisestä jouluaattoon asti.  Runot sopivat myös koulujen ja päiväkotien joulujuhlaohjelmistoon.

Ihan täysi tonttu! alkaa Tuula Korolaisen runolla Saa avata!

Joulukuu – / ja päivä ykkönen! / Mikä onni sentään / että muistin sen.

Juuri tänään näet / nukuin pommiin, / kun piti tulla / luukun taakse / kalenterihommiin.

Jo näkyy sormet / luukun reunassa… / Hei, hetki vielä – / nyt saa avata!

Tiuku-tonttu tässä, / hauska tavata!

Virpi Pennan värikkäät, humoristiset ja tunnelmalliset kuvat kohottavat joulutunnelmaa ja tekevät teoksesta myös pienimpiä houkuttavan kuvakirjan.

Tuula Korolainen (toim.) Ihan täysi tonttu! Kuvitus Virpi Penna. Lasten Keskus, Helsinki. 40 s. L85.2. ISBN 9789522882905. Ovh. 23,50.

Lisätietoja: Lasten Keskus / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste (09 6877 4568) marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi tai Tuula Korolainen tuula.korolainen@saunalahti.fi

Arvostelukappaleet ja kuvapyynnöt: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

(Kansikuva: www.lastenkeskus.fi/kuvapankki.)

Liitetiedostot

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs