Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Runokuun Tietokirjaraadissa 23.8. on teemana tulevaisuus

Suomen tietokirjailijat ry

Runokuun Tietokirjaraadissa 23.8. on teemana tulevaisuus

Tiedote.
Julkaistu: 17.08.2016 klo 11:01
Julkaisija: Suomen tietokirjailijat ry

Runoraadin formaattia mukailevassa Tietokirjaraadissa kolme tietokirjailijaa lukee otteita tuoreista teoksistaan yrittäen voittaa puolelleen sekä tuomarit että yleisön. Raadin teemana on tulevaisuus, mutta millaisen kuvan maailmasta kukin kirjailija kuulijoille maalaa?

Jo perinteisesti Runokuussa järjestettävä Tietokirjaraati on tänä vuonna myös osa Art Goes Kapakka -ohjelmistoa. Tunnelmallisessa Helkan Baarissa tulevaisuuteen katsovat tietokirjailijat Päivi Lipponen, Ville Lähde ja Jari Koponen.

Päivi Lipposen tuorein teos (yhdessä Pia Lindroosin kanssa kirjoitettu) Naisen 9 työelämää (Kirjapaja) kuvaa vauhdilla muuttuvaa työelämää. Ville Lähde puolestaan pohtii esseeteoksessaan Paljon liikkuvia osia (Savukeidas) julkisen keskustelun toistuvia umpikujia ja sitä, miten ne rajoittavat ymmärrystämme todellisuudesta. Kirjailijoiden mitä ihmeellisimpiä visioita sisältävä Jari Koposen Pirun tusina (Avain) kertoo kolmetoista tarinaa siitä, millaisia tulevaisuudenkuvitelmia kirjailijat ovat luoneet eri aikoina ja eri puolilla maailmaa.

Tuomareina raatilaisten visioita kommentoivat tulevaisuutta itsekin tarkastelleet toimittaja ja tietokirjailija Elina Grundström, Demos Helsingin toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen ja Suomen suosituin miesbloggaaja ja tietokirjailija Kasper Strömman.

Juontajana Ari Elo.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Nuoren Voiman Liitto ja Suomen tietokirjailijat ry. Sen järjestämistä tukee Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Runokuun Tietokirjaraati
Aika: Tiistaina 23.8.2016 klo 18.30–20.00
Paikka: Helkan Baari (Pohjoinen Rautatiekatu 23, Helsinki)

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

_____

Suomen tietokirjailijat ry on maamme suurin kirjailijajärjestö. Se edistää tietokirjallisuutta, jakaa apurahoja ja palkintoja sekä valvoo tieto- ja oppikirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja. Yhdistyksellä on yli 3 100 jäsentä.

suomentietokirjailijat.fi | Facebook | Twitter

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs