Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Runoilija Jenni Haukiosta Larin Paraske

Pilgrim Oy

Runoilija Jenni Haukiosta Larin Paraske

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2015 klo 10:45
Julkaisija: Pilgrim Oy

Kalevalaiset naiset palkitsevat kaunista puhetta

Juhlavuottaan viettävä Kalevalaisten Naisten Liitto on myöntänyt Larin Paraske -palkinnon runoilija Jenni Haukiolle.  Palkinto myönnetään vuosittain poikkeuksellisen hyvälle puhujalle. Palkinto luovutetaan Turun kansainvälisillä Kirjamessuilla sunnuntaina 4.10. klo 10.20 A-hallin Fiore-lavalla.

– Larin Paraske -palkinto jaetaan vuosittain henkilölle, joka on osoittanut olevansa mestarillinen sanantaitaja. Jenni Haukio on luova runoilija, joka on omassa työssään Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkönä edistänyt suomalaista kirjallisuutta ja mahdollistanut myös muille kirjailijoille esiin tulon, perustelee Kalevalaisten Naisten Liiton hallitus tunnustusta.

Jenni Haukio voitti esikoisrunokokoelmallaan Paitasi on pujahtanut ylleni (1999) valtakunnallisen Runo-Kaarina-palkinnon. Hänen toinen runokokoelmansa Siellä minne kuuluisi vihreää ja maata ilmestyi vuonna 2003 ja kolmas Sinä kuulet sen soiton vuonna 2009. Haukion runoissa on keskeisellä sijalla luonto. Nykyrunoilijana hän kulkee Larin Parasken viitoittamaa polkua. Esikuvansa elämänasenteen mukaisesti Haukio on heikompiosaisen: lapsen, luonnon ja eläinten puolestapuhuja.

Haukio tunnetaan erinomaisena juhlapuhujana, joka perehtyy aiheeseen syvällisesti ja saa puheen soljumaan kauniisti kuin runon, kuulijaa koskettaen. Seura-lehden kolumnistina hän on tuonut esiin suomalaisen kansanperinteen, jossa lintujen ja ihmisten läheisyys on voimakkaasti läsnä.

Larin Paraske oli inkeriläisistä runolaulajista kuuluisin ja saavutti kansantaiteen ikonin aseman jo aikalaistensa keskuudessa. Larin Paraske -palkintoa on jaettu vuodesta 1996 lähtien, jolloin palkinnon sai kirjailija Kaari Utrio. Palkinnon saajia ovat mm. kirjailija, ohjaaja Juha Hurme 2014, vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard 2013, runolaulaja, MuT Ilona Korhonen 2012, urheilutoimittaja Antero Mertaranta 2011, kansanmuusikko Sari Kaasinen 2010, runoilija Heli Laaksonen 2009, toimittaja, kirjailija Umayya Abu-Hanna 2008, kirjailija Anna Kortelainen 2007, näyttelijä Eila Roine 2006, rap-muusikko Mariska 2005. 

Lisätietoja:                

Toiminnanjohtaja Sirpa Huttunen puh. 050 520 1314

sirpa.huttunen@kalevalaistennaistenliitto.fi

Liitetiedostot

Kalevalaisten Naisten Liitto on valtakunnallinen perinne- ja kulttuurijärjestö, joka tekee tunnetuksi suomalaista kansanperinnettä. 61 jäsenyhdistyksessä on yli 4 000 jäsentä. Liitto omistaa Kalevala Koru Oy:n. Tänä vuonna Kanteletar täyttää 175 vuotta ja Kalevala 180 vuotta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs