Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Robert Wilsonin vangitseva Sevillan sokea mies aloittaa Javier Falcón -dekkarisarjan

Bazar Kustannus Oy

Robert Wilsonin vangitseva Sevillan sokea mies aloittaa Javier Falcón -dekkarisarjan

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2016 klo 08:15
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Brittikirjailija Robert Wilson inspiroitui Sevillan hiljaisen viikon erityisestä tunnelmasta ja pääsiäisen jälkeen vietettävän Feria de Abril -juhlan markkinahumusta niin että päätti kirjoittaa kokonaisen Sevillaan sijoittuvan dekkarisarjan. Kansainvälisesti menestyneen Javier Falcón -sarjan avausosassa jäyhä, tapoihinsa tottunut ylikomisario joutuu murhatutkimuksen myötä sukeltamaan syvälle myös oman mielensä syvyyksiin.

 

Santa semana, hiljainen viikko, saa Sevillassa traagisen käänteen. Tunnettu ravintoloitsija löydetään kotoaan kuolleena, tuoliin sidottuna television edestä. Miehen vammat vaikuttavat itse aiheutetuilta, ja tapaus järkyttää yleensä rauhallista ja analyyttista murharyhmän ylikomisariota Javier Falcónia. Mitä niin kauheaa uhri on pakotettu katsomaan, että kuolemakin on ollut lopulta helpompi tie?

 

Tutkiessaan ravintoloitsijan vaiherikasta elämää Falcón törmää toistuvasti yhdistäviin tekijöihin oman menneisyytensä kanssa. Hän saa käsiinsä edesmenneen isänsä, maailmankuulun taidemaalarin päiväkirjat. Liittyykö hänen isänsä jollain tavoin tähän karmeaan tapaukseen?

 

Sevillan sokea mies ei ole vain hyytävä jännäri raa'asta murhasta, vaan myös psykologisesti taidokas matka miehen mielenmaisemaan ja salatuimpiin pelkoihin. Vahva osansa kirjassa on myös Espanjan sodanjälkeisen tunneilmaston ja Sevillan miljöiden autenttisella kuvauksella.

 

Robert Wilson (s. 1957) on Portugalissa nykyisin asuva brittiläinen kirjailija. Hävittäjälentäjän poikana Wilson muutti nuorena tukikohdasta toiseen ja asui useassa maassa. Hän palasi Englantiin opiskelemaan ja suoritti Oxfordissa englannin kielen tutkinnon. Wilson on kirjoittanut kolmetoista kirjaa ja saanut useita kirjallisuuspalkintoja, mm. CWA Gold Daggerin sekä Gumshoe-palkinnon. Javier Falcón -sarjan pohjalta on myös kuvattu tv-sarja Falcón.

 

Robert Wilson
Sevillan sokea mies
Alkuteos The Blind Man of Seville
Suomennos Seppo Raudaskoski
Sidottu, 621 sivua
ISBN 978-952-279-102-3
Kirjastoluokka 84.2
Ilmestymispäivä 10.3.2016

 

Painokelpoinen kuva kannesta ja kirjailijasta

 

Arvostelukappaleet ja lisätiedot:
tiedottaja Minttu Nikkilä, Bazar Kustannus Oy
tiedotus@bazarkustannus.fi, 0400 298 193

 

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää.
www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs