Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Robert Lucanderin näyttely WOODOO avautuu huomenna Kalhama&Piipossa

Robert Lucanderin näyttely WOODOO avautuu huomenna Kalhama&Piipossa

Julkaistu: 25.09.2008 klo 20:03
Julkaisija:

UUSI TEKNIIKKA JA AKVARELLIT YLLÄTTÄVÄT LUCANDERIN NÄYTTELYSSÄ

- Teokset vaativat pidempään katsomista, jotta näkee puun struktuurin, kertoo suomalais-berliiniläinen taiteilija Robert Lucander uusista teoksistaan.

Robert Lucander (s. 1962) tunnetaan mainosten ja aikakauslehtienkuvamaailmaa ja henkilöhahmoja hyödyntävistä maalauksistaan. Hän on eliminoinut maalausjäljen käyttäen akryylimaalia, jonka hän on levittänyt tasaisesti, ilman näkyviä siveltimenvetoja tai sekoittamatta värejä keskenään. Nyt teoksissa on mukana Lucanderille uutta spontaaniutta. Uudet teoksensa hän maalaa puulle tai paperille, joka on usein sellaisenaan näkyvissä.

- Halusin pois aiemmasta, ja kokeilin tussia suoraan puulle. Suurena pintana puulevyllä tussi korostaa puun materiaalisuutta toisin kuin akryylimaali. Puumateriaali on myös vaihtunut, teokseni ovat nyt voimakaskuvioista mäntyvaneria, Lucander toteaa.

Taiteellinen johtaja Pilvi Kalhama kirjoittaa näyttelystä: "Mediamaailmassa meille tarjotaan valmiita tarinoita, asenteita ja mielikuvia, mutta Lucander puolestaan pakottaa katsojan päättelemään itse. Maalaukset ovat eräänlaisia arvoituksia. Niiden redusoiduista vihjeistä katsoja ehkä tunnistaa jonkin tunnetilan, käynnissä olevan tilanteen tai konfliktin, muttei tiedä, mistä on kyse. Teokset ilmentävät tiettyä dramatiikkaa, mutta eivät sisällä narratiivista draamaa sinänsä."

Lucander on syntynyt Helsingissä. Hän opiskeli kuvataidetta Berliinissä Hochschule der Kunstessa vuosina 1989-1995, josta eteenpäin hän on asunut ja työskennellyt pysyvästi Berliinissä. Lucander on 1990-luvun alusta lähtien osallistunut näyttelyihin eri puolilla Eurooppaa ja Berliinissä häntä edustaa maineikas galleria Contemporary Fine Arts. Suomessa hän on pitänyt yksityisnäyttelyn viimeksi viisi vuotta sitten. Lucander toimi maalaustaiteen professorina Berliinin Universität der Kunstessa, jonka lisäksi hän on opettanut myös Wienin Akademie der bildende Kunstessa sekä Kuvataideakatemiassa Helsingissä.

Kalhama&Piippo on avoinna la-ma 11-16 ja ti-pe 11-18.
Näyttelyn teoksia voi huomenna ihailla myös www.kalhamapiippo.com

Lisätiedot:

Katja Palhus
Communications Manager
Gallery Kalhama & Piippo Contemporary Ltd
Mannerheimintie 3 B, 5th floor
FI - 00100 HELSINKI
tel. +358-9-2785301 tai 040 5640 767

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs