Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Riitti tuo elämään rutiinia ja järjestystä

Turun ammattikorkeakoulu

Riitti tuo elämään rutiinia ja järjestystä

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2015 klo 14:20
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Sanana riitti synnyttää erilaisia mielikuvia. Se voi tarkoittaa muutakin kuin perinteisiä uskonnollisia rituaaleja. Arkiset rutiinit, toistot ja eri kulttuurien juhlat ovat nekin riittejä. Niin on myös Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian kuvataiteen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden jokavuotinen kevätnäyttely.

Riitillä haetaan järjestystä ja pyritään siihen, että kaikki olisi joskus edes hetken ajan hyvin. Asioiden tekeminen tietyllä tavalla ja tietyssä järjestyksessä on riitissä usein tärkeämpää kuin sen mahdollinen muu sisältö, kiteyttää opiskelija Anni Aho.

Näyttely kokoaa yhteen ensimmäisen opiskeluvuoden aikana tärkeiltä tuntuneita ajatuksia. Nähtävillä on muun muassa maalauksia, valokuvia, piirroksia, videoita ja performanssia. Tulkinta aiheesta on jokaisen taiteilijan henkilökohtainen.

Minua teemassa kiehtoivat arkipäiväiset rutiinit. Näyttelyn nimi Jotta kaikki olisi hyvin kertoo, miksi toistamme tiettyjä asioita. Oman näyttelytyöni lähtökohtana ovat ajatukset itsestäni toistamassa minulle tärkeitä ja ominaisia asioita, kommentoi opiskelija Mira Vornanen.

Taiteellista työskentelyä ovat ohjanneet valokuvauksen lehtori Renja Leino ja piirustuksen lehtori Antero Paavola. Paavolan mielestä osa opiskeluajasta on siirtymäriitti itsessään.

Riitti on tehokkaimmillaan, kun se tehdään yhdessä, samalla tavalla, kukin omanlaisellaan yhteisellä tavalla. Näyttelyyn jokainen osallistuu samalla tavalla eri tavalla, yhdessä erikseen, Paavola kuvailee.

Jotta kaikki olisi hyvin on esillä Köysiratagalleriassa 27.5. – 7.6. Näyttelyn avajaiset tiistaina 26. toukokuuta kello 17–20. Avajaisissa paikalla opiskelijoita esittelemässä teoksiaan.

Lisätietoja

Jotta kaikki olisi hyvin
Köysiratagalleria, Linnankatu 56 (sisäänkäynti Varvintorilta)
27.5. – 7.6.
arkisin klo 12 – 17, viikonloppuisin 12 – 16

www.facebook.com/events/607711399364250/
kuvako.turkuamk.fi

Ville-Petteri Turkia
050 553 9958
ville.turkia@edu.turkuamk.fi

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs