Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » ”Reilun kaupan” äänikirjakustantamo perustettu Tampereelle

Suomen Ääniakatemia

”Reilun kaupan” äänikirjakustantamo perustettu Tampereelle

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2012 klo 15:10
Julkaisija: Suomen Ääniakatemia


Suomen Ääniakatemia on perustanut "reilun kaupan" äänikirjakustantamon. Tuotanto on reilun kaupan mukaista: alkutuottaja, tässä tapauksessa kirjailija, saa äänikirjasta vähintään 2,5-kertaisen tekijänpalkkion verrattuna keskiarvoon kustantamoiden kirjailijoille yleisesti maksamista äänikirjapalkkioista.

 

"Äänikirjakustantamo syntyi luonnollisena jatkeena pitkäjänteiselle äänityöllemme. Äänikirjoja olemme tuottaneet vuodesta 2004. Valitsemme teoksen tyylille sopivan lukijan huolella ja uudet äänet ovat aina erityisen tervetulleita. Lukijoistamme mm. Liisa Roinetta ei ole aiemmin kuultu äänikirjan lukijana", kertoo tuottaja Tarja Orre. "Olemme saaneet monilta näyttelijöiltä kannustavaa palautetta ohjatun äänikirjatyön myönteisistä vaikutuksista lava-, tv- ja elokuvatyöhön. Nyt perustamamme äänikirjakustantamo tarjoaa kouluttamillemme lukijoille mahdollisuuden päästä esille myös ääninäyttelijöinä", hän jatkaa.

 

Suomen Ääniakatemiassa uskotaan äänikirjan tulevaisuuteen siitä huolimatta, että kirjakustantamot raportoivat äänikirjojen myynnin vetävän huonosti. "Alihankkijoiden kilpailuttaminen on tälläkin alalla johtanut erittäin sekalaiseen laatuun. Ei kannata ihmetellä, jos kuluttajan mielenkiinto äänikirjaan häviää ensitutustumisella, jos äänijälki on suttuista ja luenta mielenkiinnotonta tai maneerista", sanoo ohjaaja ja äänittäjä Esa Orre, joka vastaa myös äänikirjojen kehitystyöstä. Esa Orren pitkäaikainen kokemus monipuolisena äänialan ammattilaisena ja kehittäjänä on perustana uudentyyppisillekin äänikirjoille, joiden ideoinnissa vain mielikuvitus on rajana. "Emme usko pikatuotantoihin. On ollut ilo löytää arvoiltaan samanhenkisiä yhteistyökumppaneita, viimeisimpänä näistä Suomen eturivin dekkaristen muodostama CrimeTime osuuskunta", Esa Orre kertoo ja jatkaa: "Seppo Jokisen faneja ilahdutamme täydentämällä Komisario Koskinen äänikirjasarjaa teoksilla, jotka eivät vielä aiemmin ole ilmestyneet yleisön suuresti rakastaman Ola Tuomisen lukemana."

 

Suomen Ääniakatemia julkaisee tänä syksynä kahdeksan äänikirjaa. Tuotannon avaa viitteellisesti näyttelijä Jyrki Mänttärin lukema Taina Haahdin Apaja, joka kertoo trillerin keinoin, mitä tapahtuu työntekijöille, kun yhtiön takana olevat sijoittajat eivät toteuta reiluuden periaatteita. Tulossa on myös mm. Anneli Kannon kiitetty tarinakokoelma Hirmuinen vedenpaisumus ja muita myyttisiä tarinoita. Käännöskirjallisuudesta mukana on mm. englantilaisen lastenkirjailijan David Almondin tuotantoa.

 

Suomen Ääniakatemian äänikirjat tulevat myyntiin Elisa Kirjaan ladattavina äänikirjoina ja cd-levyinä kirjakauppoihin ja tavarataloihin.

 

Lisätietoja:

 

Tuottaja Tarja Orre, puh. 040 8323 280, info@suomenaaniakatemia.fi

 

Ohjaaja /äänittäjä Esa Orre, puh. 0400 332212
 
 

Liitetiedostot

Suomen Ääniakatemia on äänikirjojen tuottaja ja kustantaja, jonka tavoitteena on auttaa kirjailijoita ja näyttelijöitä saamaan äänensä kuuluviin ja tukea kirjallisuuden monipuolista esilletuloa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs