Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » RedLynx Kansallisen pelipäivän suojelijaksi

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

RedLynx Kansallisen pelipäivän suojelijaksi

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2013 klo 14:00
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Kansallista pelipäivää vietetään 9.11.2013 ja koko viikon 45 ajan!

Kansallinen pelipäivä on Pelikasvattajien verkoston järjestämä teemaviikoksi laajentunut teemapäivä, jonka tavoitteena on saada lapset ja aikuiset pelaamaan yhdessä ja keskustelemaan pelaamisesta. Digitaalisia pelejä pelaavat lähes kaikki alle 18-vuotiaat, mutta peleihin liittyy yhä paljon ennakkoluuloja ja oletuksia. Kansallinen pelipäivä pyrkii esittelemään kaikkea mikä kuuluu pelikulttuuriin, jotta sekä pelien mahdollisuuksia, että peleihin liittyviä haittoja voidaan käsitellä asiallisesti kodeissa ja mediassa.

RedLynx on Kansallisen pelipäivän suojelija vuonna 2013

Kansallisen pelipäivän suojelija valitaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. RedLynx on suomalainen Ubisoftin pelistudio, jolla on 100 työntekijää. Studio on myynyt yli 4 miljoonaa peliä ja kehittänyt yhteensä yli 100 peliä usealle eri alustalle. Suuri osa RedLynxin peleistä sopii kaikenikäisille pelaajille!

Kansallisen pelipäivän viikolla 45 tapahtuu!

Kansallista pelipäivää vietetään koko viikon 45 ajan kirjastoissa, kouluissa, nuorisotaloilla, päiväkodeissa ja kodeissa. Voit osallistua Kansallisen pelipäivän maksuttomiin tapahtumiin, järjestää oman tapahtumasi tai pelata ystävien ja läheisten kanssa. Pelipäivänä pelataan digitaalisten pelien lisäksi myös esimerkiksi lautapelejä, roolipelejä ja seurapelejä.

Erityisesti kirjastoissa järjestetään paljon pelitoimintaa ja pohjoismaisia turnauksia! Xbox 360 konsolin omistavat kirjastot tai nuorisotalot saavat maksutta Pelipäivän suojelijan ylistetyn Trials Evolution pelin (PEGI 12) ja voivat osallistua Trials Evolution -turnaukseen.

Kansallisen pelipäivän viikolla julkaistaan myös Pelikasvattajan käsikirja, joka tarjoaa tietoa digitaalisista peleistä ja tehtäviä peleistä puhumiseen.

Tutustu Kansalliseen pelipäivään

www.pelipaiva.fi

www.facebook.com/pelipaiva 

#pelipaiva!

Lisätietoja:

Tommi Tossavainen
Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus
GSM: 045 310 1412
tommi.tossavainen@meku.fi


Taija Kanerva
RedLynx, a Ubisoft Studio
taija.kanerva@ubisoft.com

Kansallisen pelipäivän taustaa

Vuonna 2012 Kansallisen pelipäivän yhteydessä järjestettiin yli 70 avointa tapahtumaa, jotka keräsivät tuhansia suomalaisia kirjastoihin, kouluihin, nuorisotaloille ja museoihin pelaamaan ja keskustelemaan pelien vaikutuksista, arvoista ja merkityksistä. Avointen tilaisuuksien lisäksi Pelipäivää vietettiin myös sadoissa kouluissa ja kodeissa.

Kansallinen pelipäivä on saanut alkunsa Yhdysvaltojen kirjastoissa vietetystä International Games Daystä (aiemmin National Games Day), jonka tavoitteena oli yhdistää asiakkaita pelien opetuksellisten, viihdyttävien ja sosiaalisten ominaisuuksien avulla. Kansainvälistä pelipäivää vietetään nykyisellään kaikilla mantereilla ja Suomen Kansallisella pelipäivällä on kirjastojen osalta tiivistä yhteistyötä erityisesti Nordic Game Day:n kanssa.

Suomessa yksittäisiä pelipäiviä on vietetty kirjastoissa jo vuodesta 2005. Pelipäivä muuttui Kansalliseksi vuonna 2011, kun Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus (aiemmin Valtion elokuvatarkastamo) otti Pelipäivän kansallisen koordinaation vastuulleen. Vuonna 2012 perustettu Pelikasvattajien verkosto koki Kansallisen pelipäivän tavoitteet omien tavoitteidensa suuntaisiksi ja nyt Kansallista pelipäivää koordinoidaan moniammatillisen verkoston voimin.

www.pelipaiva.fi

Pelikasvattajien verkosto

Pelikasvattajien verkosto on valtakunnallinen asiantuntija- ja ammattilaisverkosto, joka pyrkii edistämään myönteistä ja vastuullista pelikulttuuria ja siitä käytävää julkista keskustelua, sekä ehkäisemään pelaamisesta syntyviä haittoja.

Verkostossa ovat edustettuna muun muassa Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus MEKU, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Verke - Verkkonuorisotyön valtakunnallinen kehittämiskeskus, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ry, Mediakasvatusseura ry, Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry, Mediakasvatuskeskus Metka ry, Peliraati.fi, Helsingin ja Vantaan kaupunginkirjastot, Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut, Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveysvirasto, Suomen lautapeliseura ry sekä Helsingin nuorisoasiainkeskus.

www.pelikasvatus.fi

Liitetiedostot

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat mediakasvatuksen edistäminen sekä kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta. MEKU toimii asiantuntijana lasten mediaympäristön kehityksessä, edistää alaan liittyvää tutkimusta ja seuraa alan kansainvälistä kehitystä sekä tiedottaa lapsia ja mediaa koskevista asioista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs