Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Rajalla - On the Border -yhteisöteatteriesitys Tullipakkahuoneella 13.11. klo 18

Centria-ammattikorkeakoulu

Rajalla - On the Border -yhteisöteatteriesitys Tullipakkahuoneella 13.11. klo 18

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2015 klo 19:03
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Tervetuloa perjantaina 13.11.2015 klo 10 ja klo 18 katsomaan Rajalla – On the Border –yhteisöteatteriesitystä Kokkolan Tullipakkahuoneelle, Tullikamarinkatu 1.
Esitykseen on vapaa pääsy ja sen kesto on noin 1 ½ h.

Ihmisessä on läsnä useita olemisen tiloja yhtä aikaa: muistoja, kokemuksia, tunteita tai vaikka geeniperimää. Kehon päiväkirja on täynnä elettyä elämää ja myös vanhempien ja isovanhempien elämää.

Iho on raja ulkoisen ja sisäisen välillä. Kun olen rajalla, minun on mahdollista siirtää rajaa. Missä ovat oman ajatteluni rajat? Mielen luomat rajat ja rajoitukset säätelevät muitakin rajoja: fyysisiä, sosiaalisia, poliittisia, kulttuurisia, taloudellisia. Miten voin siirtää mielen rajoja?

Yhteisöteatteriprojektin aikana kartoittamme näitä mielen luomia rajoja ja kysymme: Mitä on elää tänään Kokkolassa, Suomessa, maailmassa? Mikä tekee minut onnelliseksi?

- Yhteisöteatteriesityksen ovat toteuttaneet yhteistyössä Centria-ammattikorkeakoulun esittävän taiteen 4. vuosikurssin ja Kiviniityn maahanmuuttajanuorten VALO- ja JOPO -luokat. Mukana on noin 40 esiintyjää. Yhteisöteatteriprojektissa meillä on ollut mahdollisuus työskennellä yhdessä, rinta rinnan, oppien ja kokien erilaisissa oppimisympäristöissä, kertoo lehtori Hilkka Hyttinen.

Rajalla-esitys on vuosia kestäneen yhteistyön päätös, sillä projektissa mukana olevat teatteri-ilmaisun ohjaaja-opiskelijat ovat viimeinen Centriasta valmistuva vuosikurssi.

Yhteisöteatteri-projektia vetää esittävän taiteen lehtori Hilkka Hyttinen ja vierailevina opettajina ovat toimineet FT, tanssija-tutkija Raisa Foster ja nukketeatteritaiteilija, teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) Tytti Marttila ja Verk Produksjoner teatteriryhmä Norjasta. Kiviniityn ylä-asteelta opettajina ovat mukana Eeva-Liisa Kiiskilä ja Olli Kortelainen.

Lisätiedot:
Hilkka Hyttinen lehtori, esittävä taide, p. 044 725 0773, hilkka.hyttinen@centria.fi

Kuvassa lehtori Hilkka Hyttinen. Kuva: Jorma Uusitalo

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs