Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Raaseporin linnaan etsitään valoteosta kansainvälisellä kilpailulla

Metsähallitus

Raaseporin linnaan etsitään valoteosta kansainvälisellä kilpailulla

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 11:42
Julkaisija: Metsähallitus

-    Yleisöllä ihailtavana ainutlaatuinen elämys elokuussa 2017


Tänään keskiviikkona 18.5. julkistettavassa kilpailussa etsitään koukuttavaa ja kiehtovaa valaistusideaa, jonka Raaseporin linna saa ylleen valofestivaaleissa elokuussa 2017.  Tavoitteena on löytää linnan julkisivuun innovatiivinen, omaperäinen ja linnan historiaan liittyvä valotaideteos. Lights on Raasepori! -kilpailun voittajatyön suunnittelija saa 8 000 euroa ja kisaa markkinoidaan Suomessa ja ulkomailla.

Kilpailu alkaa 18.5 ja päättyy 2.9.2016. Voittajatyö on esillä Suomen luonnon päivänä 27.8.2017 ja tapahtuma on osa itsenäisyyden juhlavuoden tilaisuuksia. Kaikille avoimen valaistussuunnittelukilpailun toteuttavat Metsähallitus  ja Humanistiinen ammattikorkeakoulu osana Lights On! -hanketta.
 
”Kilpailu on herättänyt jo ennakkoon kiinnostusta ja toivommekin mukaan mahdollisimman paljon osallistujia. Nyt on mahdollisuus yhdistää Raaseporin tapahtumarikas historia, rauniolinnan rosoiset muurit ja valoteoksen tekniset mahdollisuudet. Valoteokset kasvattavat suosiotaan ja haluamme tarjota yleisölle voimakkaan ja kauniin visuaalisen elämyksen ainutlaatuisessa ympäristössä”, toteaa puistonjohtaja Henrik Jansson Metsähallituksesta.

Kilpailun raadissa on mukana kulttuuri -ja valaistusalan asiantuntijoita: valaistussuunnittelija Tarja Ervasti,
vastaava tuottaja Indrek Leht Tallinn Valgusfestivalista, taiteellinen johtaja Ilkka Paloniemi Lux Helsingistä, Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja  Stuba Nikula, valaistussuunnittelija Jari Vuorinen Lighting Design Collectivesta ja puistonjohtaja Henrik Jansson Metsähallituksen luontopalveluista.

Myös yleisöllä on mahdollisuus valita suosikkinsa. Kilpailu-ehdotuksista järjestetään yleisöäänestys, jonka voittaja julkistetaan kilpailun tulosten julkistamisen yhteydessä 26.10.2016.

Voittajateoksen toteutusbudjetti on 30 000 euroa ja kilpailun järjestäjät hakevat erillisellä kilpailutuksella teoksen toteuttajan.  

Kilpailusta saa lisätietoja verkko-osoitteesta: http://lightson.humak.fi/lighting-design-competition.

Lights On! -hanke nostaa valokeilaan Raaseporin rauniolinnan ja seitsemän muuta matkailukohdetta Suomessa ja Virossa. Hankkeessa innostetaan ihmisiä vierailemaan raunioilla, linnoituksissa, linnavuorilla ja puistoissa ja kehitämme niiden laatua matkakohteina. Palvelujen, kävijäkokemuksen ja markkinoinnin parantamiseen keskittyvä hanke toimii vuosina 2015–2018. Lights On! -hankkeen rahoitus on peräisin Euroopan unionin Central Baltic Interreg 2014–2020 -ohjelmasta.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Aino von Boehm, Metsähallituksen luontopalvelut, puh. 040 7634318, ainovonboehm@metsa.fi
Kuva-ja materiaalipyynnöt: tiedottaja Outi Ala-Härkönen, Metsähallituksen luontopalvelut, puh. 040 5173693, outi.ala-harkonen@metsa.fi

Liitteenä olevat kuvat vapaasti median käytössä tämän uutisen julkaisun yhteydessä.

Raaseporin linna yöllä Kuvatiedot: Kirsi MacKenzie

Raaseporin linna (ilmakuva). Kuvatiedot: Metsähallitus/Henrik Jansson

Kilpailun verkkosivut: http://lightson.humak.fi/lighting-design-competition/

Lisätietoa hankkeesta: www.metsa.fi/cblightson

Sosiaalinen media:

www.facebook.com/cblightson/

https://www.youtube.com/watch?v=mjltHVZayFM
https://www.youtube.com/watch?v=zyMSYLclzRA’

 

Liitetiedostot

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs