Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Quantum Game Jam Heurekassa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Quantum Game Jam Heurekassa

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2015 klo 11:21
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Quantum Game Jam Heurekassa

Syyskuussa Heurekassa kokoonnutaan ratkomaan kvanttifysiikan ongelmia epätavallisin keinoin: tekemällä aiheeseen liittyviä pelejä. Paikalle saapuu pelinkehittäjiä, kvanttifyysikoita, muusikkoja ja muita osaajia työskentelemään yötä päivää kokonaisen viikonlopun ajaksi.

Maksuttomat yleisötapahtumat:

pe 18.9. 17.00-18.30 Miten kvanttifysiikka ja pelit voidaan yhdistää? Esityksiä ja keskustelua auditoriossa.

la 19.9. 15.00-17.00 Suunnitteilla olevien pelien ideointi- ja testaussessio, ensimmäisten versioiden esittely.

su 20.9. 15.30-17.30 Millaisia pelejä viikonlopun aikana saatiin aikaan? Pelien presentaatiot auditoriossa ja planetaariossa.

Yleisö pääsee tutustumaan pelien tekoon ja osallistumaan tekeillä olevien pelien testaamiseen. Pelit ideoidaan, suunnitellaan ja toteutetaan yhden ainoan viikonlopun aikana. Pelit valjastetaan ratkomaan tieteellisiä kysymyksiä, lisäämään kvanttifysiikan ilmiöiden ymmärtämistä sekä houkuttelemaan uusia opiskelijoita alalle.

Heurekassa ei ratkota ongelmia yksin, sillä samaan aikaan kvanttipelejä tehdään ympäri maailmaa. Heurekan lisäksi pelejä rakennellaan saman viikonlopun aikana mm. Melbournessa, Århusissa ja Sao Paolossa, joihin suunnittelijat ovat yhteydessä. Lisäksi kuka tahansa voi osallistua tapahtumaan mistä tahansa verkon välityksellä. Jammailemaan voi ilmoittautua osoitteessa www.quantumgamejam.com, mistä löytyy myös lisätietoa.

“Kvanttijamit hyvässä seurassa”

Veteraanijammailija Henri Sarasvirralle tulevat kvanttipelijamit ovat jo yhdeksännet pelijamit. Pelialalla itsekin työskentelevä Sarasvirta tietää, että jammailu eroaa päivätyöstä siinä määrin, että myös pelialan ammattilaisena toimiva jaksaa tehdä pelejä vapaa-ajallaan. Erityisesti kaupallisuuden poisjäänti vapauttaa kädet ja mahdollistaa jonkin täysin erilaisen tekemisen. Monille myös se, että saa jotain valmiiksi yhden viikonlopun aikana ilman paineita jatkokehityksestä erottaa jamit positiivisesti muista pelinkehitysprojekteista. Jatkoprojektit eivät ole päätarkoituksena, vaikka jotkin jamipelit poikivat lisää kehitystyötä.

Viime vuoden kvanttipelijameilla Tuorlan tähtitornilla Sarasvirran tiimissä syntyi half dome -projektorilla toimiva, kännyköillä ohjattava moninpeli. Tämän vuoden kvanttijameilta Sarasvirta odottaa jälleen kerran mahtavaa pelikehitystä hyvässä seurassa, unettomia öitä ja monia nautittuja kofeiiniannoksia. “Heureka tarjoilee varmasti loistavat puitteet pelikehitykseen. Uskon että Heurekan esittelemät tieteen saavutukset tarjoavat monelle inspiraatiota kvanttiongelmien pelillistämiseen ja muihin tuleviin projekteihin.”

 

Tapahtuman pääjärjestäjät ovat Heureka, Aalto-yliopiston Teoreettisen fysiikan laboratorio, Turun yliopisto, Finnish Game Jam ry ja Tampereen yliopiston Game Research Lab.

Lisätietoa: Professori Sabrina Maniscalco Sabrina.Maniscalco@utu.fi. Heurekan järjestelyistä vastaa paula.havaste@heureka.fi.

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs