Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Puolalaisen Tatiana Misijukin taidetta Valamossa, Via Finlandia kerännyt jo 13 000 kävijää

Valamon luostari

Puolalaisen Tatiana Misijukin taidetta Valamossa, Via Finlandia kerännyt jo 13 000 kävijää

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2016 klo 14:46
Julkaisija: Valamon luostari

Valamon luostarissa nähdään 11.9.-15.11. puolalaisen taiteilijan Tatiana Misijukin taidemyyntinäyttely. Misijuk on valmistunut Białystokin teknillisen korkeakoulun arkkitehtilinjalta ja Varsovan kuvataideakatemian sisustusarkkitehtilinjalta, josta hän vuonna 2002 sai tohtorin arvon. Vuodesta 1999 hän on työskennellyt Białystokin teknillisessä korkeakoulussa. Hänen erityistaitojaan ovat sisustussuunnittelu, kuvataide, teollinen muotoilu ja näyttelysuunnittelu. Misijukin töitä on ollut aiemmin esillä mm. Lahdessa sekä Puolassa ja Saksassa.

Toukokuussa Valamossa avattu museotasoinen myyntinäyttely Via Finlandia on kerännyt ensimmäisen neljän kuukauden aikana jo 13 000 kävijää. Näyttely on avoinna 17.5.2017 saakka, joten vierailijoita on odotettavissa vielä runsain määrin. Via Finlandian teokset ajoittuvat 1800–1970-luvuille. Mukana on töitä suomalaisilta kultakauden mestareilta, kuten Gallen-Kallela, Edelfelt, Wiik, Thesleff, Sallinen, Aaltonen ja Nelimarkka. Esillä on myös ulkomaalaisten taiteilijoiden grafiikkaa, niminä mm. Picasso, Matisse, Dalí ja Miró.

Valamossa on viimeisimpien vuosien aikana nähty useita suuren yleisön tavoittaneita näyttelyitä. Muun muassa edellistalven kansainvälisien huipputaiteilijoiden kristillisaiheisia töitä esitellyt Mestarin jälki II keräsi yli 15 000 kävijää.

 

KUTSU

Tervetuloa Tatiana Misijukin taidemyyntinäyttelyn avajaisiin
sunnuntaina 11.9.2016 klo 12
Valamon luostarin kulttuurikeskuksen saliin,
Valamontie 42, 79850 Uusi-Valamo

Tilaisuuden avaa arkkimandriitta Sergei.

Tiedotusvälineitä pyydetään ilmoittamaan tulostaan arkkimandriitta Sergeille,
puh. 040 566 6642, arkkimandriitta.sergei@valamo.fi

 

Lisätietoja:

Valamon luostari
arkkimandriitta Sergei, puh. 040 566 6642
arkkimandriitta.sergei@valamo.fi

Liitetiedostot

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Heinävedellä sijaitseva luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Valamon munkkiluostarin veljestö elää hengellistä yhteisöelämää, joka pohjautuu ortodoksisen kirkon askeesin perintöön. Vanhan perinteen mukaan luostarin tulee elättää itse itsensä. Nykyisin Valamon pääelinkeino on matkailu: luostarissa käy vuosittain kymmeniä tuhansia vieraita, ja kaikki matkailusta saadut tuotot käytetään suoraan luostarin ylläpitoon ja kehittämiseen.

www.valamo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs