Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Psykiatrin ravisteleva uutuusteos Mannerheimista, Mannerista ja Mladićista

Into Kustannus

Psykiatrin ravisteleva uutuusteos Mannerheimista, Mannerista ja Mladićista

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2016 klo 10:35
Julkaisija: Into Kustannus

Pirkko Turpeinen-Saaren historiateos Lahtari, punikki ja teurastaja (Into Kustannus 2016) on rohkea tutkielma kolmesta tunnetusta johtajasta – marsalkka Mannerheimista, punapäällikkö Kullervo Mannerista ja Balkanin teurastajanakin tunnetusta Ratko Mladićista.

Teos pohjaa tekijänsä kiinnostukseen siitä, mitä on todellisuus propagandan takana. Tästä kiinnostuksesta on syntynyt rohkea vertailu kolmesta sotapäälliköstä. Turpeinen-Saari tekee syväluotaavan analyysin päähenkilöidensä tarinoista ja persoonista ja pyrkii kuvaamaan heidän toimintaansa suurvaltapolitiikan osana. Turpeinen-Saaren yhtenä näkökulmana on julmuuden problematiikka – kuka näistä sotajohtajista oli julma henkilönä ja kuka sodan jälkeisen historiankirjoituksen vaatima syntipukki?

Turpeinen-Saari itse kuvaa teoksen syntyä: ”Halusin kertoa lapsenlapsille minkälainen Suomen historia on. Voidakseni osoittaa kuinka historia, propagandan johdosta toistaa itseään, otin vertailuun Jugoslavian hajottamisen suurvaltapoliittiset taustavaikuttajat. Sotapropaganda peittää jälleen todellisuuden, kuten se on Suomen kohdalla tehnyt jo 100 vuoden ajan. Totuus olisi demokratian ennakkoehto, vaihtoehto militarismille ja sodalle.”

Pirkko Turpeinen-Saari on eläkkeellä oleva Helsingin kaupungin nuorisopsykiatrian ylilääkäri sekä entinen kansanedustaja. Hänellä on kokemusta monista ihmisoikeuksia tukevista ja eriarvoisuutta lievittävistä luottamustehtävistä. Hän on toiminut Euroopan neuvoston kidutusta tutkivan komitean psykiatrian asiantuntijana.

Pirkko Turpeinen-Saari on myös tavattavissa Innon syyskauden avajaisissa keskiviikkona 17.8. Villa Kivessä klo 16 alkaen.
http://www.epressi.com/tiedotteet/kotimaa/into-aula-syksyn-ravakimmat-listat-villa-kivessa.html

http://intokustannus.fi/kirja/lahtari-punikki-ja-teurastaja/

ISBN: 978-952-264-678-1

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja: Mika Rönkkö
mika.ronkko@intokustannus.fi
+ 358 (0)50 4362 170

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs