Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Posti hakee kasvokuvia Suomi 100 -postimerkkeihin

Posti Group

Posti hakee kasvokuvia Suomi 100 -postimerkkeihin

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2016 klo 14:40
Julkaisija: Posti Group

Miljoona erilaista postimerkkiä Suomen kasvoista

Kaikki, jotka haluavat juhlistaa 100-vuotiasta Suomea, voivat saada kuvansa ensi keväänä julkaistaviin Suomen kasvot -postimerkkeihin. Julkaisu on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Kuvia kerätään 5.-30. syyskuuta 2016.

- Jokainen on postimerkin arvoinen. Uuden teknologian avulla voimme koota tuhansista kasvokuvista ainutlaatuisia postimerkkejä. Yksi postimerkki koostuu mosaiikkimaisesti usean eri henkilön kasvokuvasta ja jokainen merkki tulee olemaan erilainen, Postin Design Manager Tommi Kantola kertoo.

Posti toteuttaa kampanjan yhdessä mainos- ja markkinointitoimisto Bob the Robotin kassa. - Tietääksemme vastaavanlaisia postimerkkejä ei ole aikaisemmin tehty missään päin maailmaa, Kantola jatkaa.

Kuvia voi lähettää verkkopalvelun kautta

Oman kasvokuvansa voi lähettää Postille osoitteessa www.posti.fi/suomi100. Kaikilla sääntöjen mukaisilla kuvilla on mahdollisuus päästä postimerkkivihkoon.

Teknologian avulla kuvia järjestellään mosaiikkimaisesti kuhunkin kymmenen postimerkkiä sisältävään vihkoon. Kuvakollaasi on aseteltu Suomen kartan muotoon ja osa kuvista rajautuu postimerkkien sisälle, osa taustalle. Käytännössä samoja kuvia käytetään useaan kertaan, mutta aina eri järjestyksessä. Sininen sävytys tekee julkaisusta yhtenäisen.

Suomi 100 -sarjan viides julkaisu

Vuosina 2013-2017 satavuotiasta Suomea juhlistetaan viidellä erilaisella postimerkkijulkaisulla. 9. syyskuuta ilmestyy sarjan neljäs vihko Jokamiehen oikeudet. Aikaisemmin sarjassa on julkaistu Kansakoulusta Pisaan (2013), Suomalaisen arjen muutos (2014) ja Arjen design (2015).

- Sarjan viimeisessä osassa halusimme kuvata miltä Suomi näyttää nyt. Suomi 100 -hankkeiden teema on Yhdessä ja mielestämme kasvokuvista koostuvat kuvakollaasit sopivat tähän hienosti, Kantola sanoo.

Suomen kasvot -postimerkit julkaistaan 9. toukokuuta 2017. Ne tulevat myyntiin 10 kappaleen vihoissa sekä Postin verkkokauppaan että posteihin ja jälleenmyyntipisteisiin. Graafisesta suunnittelusta vastaa Klaus Welp. Vihkoja painetaan 100 000 kappaletta - se tarkoittaa miljoonaa erilaista postimerkkiä.

Lisätietoja 

Suomi 100 -postimerkit, kampanjan säännöt (PDF)

Kampanjan kuva tiedotusvälineiden käyttöön

Posti Oy
• Design Manager Tommi Kantola, puh. 020 451 5531, tommi.kantola@posti.com

Posti Group Oyj
• tiedottaja Merja Suomalainen, puh. 0400 918 221, merja.suomalainen@posti.com

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin:
www.posti.fi/ostoksille.

Liitetiedostot

Posti Group on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta yhdeksässä maassa. Liikevaihtomme vuonna 2015 oli 1 650 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme Suomessa Posti-nimellä ja muissa maissa Itella-nimellä noin 22 000 ammattilaisen voimin. Kaikki palvelumme Suomessa ovat hiilineutraaleja. www.posti.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs