Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Pohjolan lasten Raamattu – pohjoismaisena yhteistyönä

Lasten Keskus

Pohjolan lasten Raamattu – pohjoismaisena yhteistyönä

Tiedote.
Julkaistu: 23.01.2014 klo 09:00
Julkaisija: Lasten Keskus

Pohjolan lasten Raamattu on yhteispohjoismaisena hankkeena toteutettu lasten Raamattu, jonka kertojat ja kuvittajat tulevat kaikista Pohjoismaista, myös Färsaarilta ja Grönlannista. Kirja ilmestyy samana päivänä kaikissa Pohjoismaissa. Sen 15 kertojaa ja 15 kuvittajaa ovat tulkinneet Raamatun keskeisimmät kertomukset tämän ajan lapsille.

Teoksessa käydään läpi koko Raamattu, 68 raamatunkertomuksen kautta.  Kertomusten lähtökohtana on lasten kokemusmaailma ja kysymykset. 

Vaihtuvat kertojanäänet ja kuvat tuovat kirjaan samaa tyylien runsautta, jota Raamatustakin löytyy. Suomesta kertojina mukana ovat Anna-Mari Kaskinen, Monica Vikström-Jokela ja Eeva Johansson ja kuvittajina Elina Warsta, Jukka Lemmetty, Nadja Sarell sekä Lena Frölander-Ulf.

Yhteistyön tavoitteena oli luoda laadukas kokonaisuus, joka tarjoaa syvempää ja kestävää sisältöä 2010-luvun luterilaisen Pohjolan lapsille. ”Aloitteen yhteisestä Pohjolan lasten Raamatusta teki tanskalainen kustantaja”, kertoo kustannuspäällikkö Eeva Johansson Lasten Keskuksesta. Suomessa ruotsinkielisen Bibelberättelser för barn i Norden julkaisee Fontana Media.

Kertojat: Anna-Mari Kaskinen, Monica Vikström-Jokela, Eeva Johansson, Suomi; Jens Blendstrup, Martin Glaz Serup, Peter Adolphsen, Hanne Kvist, Lilja Scherfig, Tina Sakura Bestle, Tanska; Óskar Guðmundsson, Islanti; Anne Kristin Aasmundtveit, Paul Leer Salvesen, Gro Dahle, Laura Djupvik, Norja; Christina Lövestam, Ruotsi.

Kuvittajat: Elina Warsta, Jukka Lemmetty, Lena Frölander-Ulf, Nadja Sarell, Suomi; Mette Marcussen, Lars Gabel Olsen, Gitte Skov, Otto Dickmeiss, Tanska; Halla Sólveig Þorgeirsdóttir, Islanti; Trygve Skogrand, Lene Bakke Jacobsen, Norja; Johan Andreasson, Johanna Svennberg, Jens Ahlbom, Ruotsi; Bardur Oskarson, Färsaaret.

Pohjolan lasten Raamattu.152 s. Lasten Keskus 2014. ISBN 978-952-288-039-0. Kl L 22. Ovh. sid. 27,00.

Kannen kuva täältä: http://www.lastenkeskus.fi/kuvapankki/Pohjolan_lasten_Raamattu.jpg

Lisätietoja: Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy / viestintä Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi, (09) 6877 4568 tai kustannuspäällikkö Eeva Johansson, eeva.johansson@lastenkeskus.fi, (09) 6877 4515.

Arvostelukappaleet: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs