Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Pohjoisten teattereiden yhteistuotanto American Monkey rantautuu Ouluun 25.2.

Oulun kaupunginteatteri

Pohjoisten teattereiden yhteistuotanto American Monkey rantautuu Ouluun 25.2.

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2015 klo 12:47
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

American Monkey on Mihkel Raudin näytelmä, jonka Oulun, Kajaanin ja Kemin kaupunginteatterit sekä Rovaniemen Teatteri ovat tuottaneet yhteistyössä. Näytelmää esitetään kevätkauden aikana kaikissa neljässä kaupungissa. Oulussa esityksiä on kevään aikana kolmella viikolla. Esitykset alkavat keskiviikkona 25.2. ja jatkuvat pääsiäisen jälkeisellä viikolla 15 ja vapun jälkeen viikolla 19.

American Monkey on musta tragikomedia pienen ihmisen loputtomasta tarpeesta tulla nähdyksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi. Tarina kertoo hurjiin mittasuhteisiin paisuvasta tosi-tv:n laulukilpailukarsinnasta, joka ei mene aivan suunnitelmien mukaan. Kun panoksena ovat rakkaus, kunnia ja elämä, ei kompromisseihin ole varaa. Näytelmä piirtää tarkan ja hyytävän kuvan viihdeteollisuuden leimaamasta ajastamme, mutta tekee sen hillittömällä huumorilla ja suurella lämmöllä. Kyseessä on tv-laulukilpailuformaattia muistuttava teatteriesitys, ei todellinen kilpailu. Näytelmää suositellaan yli 15-vuotiaille.

Jokaisessa kaupungissa esityksiä on yhteensä 15, joihin kaikkiin haetaan nyt ”koelaulajia”. Kaikissa esityksissä koelaulajana on eri henkilö, joten kevään aikana ääneen pääsee 60 laulajaa. He esittävät yhden vapaavalintaisen laulunpätkän esityksen alussa näytelmän tuomaristolle ja teatteriyleisölle. Ainutkertaisen kokemuksen lisäksi jokainen esiintyjä saa kannustavan palautteen sekä kaksi teatterilippua kevään esitykseen. Oulun kaupunginteatterin osalta halukkaiden koelaulajien tulee ilmoittautua osoitteeseen teatteri@ouka.fi.

Näytelmän rooleissa nähdään Markku Köngäs, Satu Lipponen, Jyri Ojansivu ja Tomi Turunen. Ohjaus Linda Wallgren. Lavastus Kalle Nurminen. Puvut Ulla-Maija Peltola

Näytelmän ensi-ilta oli Rovaniemellä pohjoisilla teatteripäivillä 3.2.2015, Kajaanissa esitykset alkoivat 17.2., ja Kemin ensi-ilta koittaa 10.3. Näytelmä vierailee Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä 20. – 22.3.

Lisätiedot: tuottaja Elina Terho, p. 044 703 7113, elina.terho@ouka.fi tai
tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen p. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Pressikuvia ladattavissa osoitteessa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs