Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Pohjanmaan museo sai lahjoituksena vaasalaislähtöisiä hopeaesineitä

Vaasan kaupunki

Pohjanmaan museo sai lahjoituksena vaasalaislähtöisiä hopeaesineitä

Tiedote.
Julkaistu: 19.10.2016 klo 14:00
Julkaisija: Vaasan kaupunki

 

Kamarineuvos Kari-Paavo Kokki lahjoitti Pohjanmaan museolle hopeaesineitä avatessaan Tikanojan taidekodin uuden Jugend-näyttelyn 6.10.

Esineet ovat vuosina 1911-1942 kultaseppänä toimineen vaasalaisen J. Keturin valmistamat jugendtyyliset sokeripihdit, kastikekauha, voiveitsi ja lusikka. Aikaisemmin Heinolan museon johtajana toimineen Kari-Paavo Kokin äidinpuoleiset sukujuuret ovat Vaasassa ja esineet ovat tulleet hänelle sukuperintönä.

Hopeaesineet ovat aikoinaan kuuluneet vaasalaiselle kirjakauppiaalle J. R. Varolle. Vuonna 1904 perustettu Waron kirjakauppa toimi osoitteessa Hovioikeudenpuistikko 19 vuoteen 1963 saakka, jolloin kirjakauppa myytiin Sokos-tavaratalolle.

Esineet täydentävät erinomaisesti Pohjanmaan museon kokoelmia, koska sekä valmistaja että käyttäjät liittyvät vahvasti Vaasan historiaan. Esineet ovat Jugend-näyttelyn ajan esillä Tikanojan taidekodissa.

Lisätietoja: tutkija Anja Salminen, Vaasan kaupungin museot, anja.salminen(at)vaasa.fi, p. 040 672 5415.

Kuva: Erkki Salminen

Liitetiedostot

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs