Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Pierre Lemaitren Goncourt-palkittu romaani ilmestyy suomeksi viikolla 45

Minerva Kustannus Oy

Pierre Lemaitren Goncourt-palkittu romaani ilmestyy suomeksi viikolla 45

Tiedote.
Julkaistu: 27.10.2014 klo 10:59
Julkaisija: Minerva Kustannus Oy

Pierre Lemaitre: Näkemiin taivaassa

Ranskan arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla, Prix Goncourtilla vuonna 2013 palkittu teos on unohtumaton kuvaus sodan raakuudesta, ihmisluonnosta, toveruudesta ja perhesiteiden voimasta.
Ranskalaiset sotilaat Albert Maillard ja Edouard Péricoult ovat käyneet yhdessä läpi ensimmäisen maailmansodan helvetin. Aivan sodan loppuvaiheessa Albert näkee, miten luutnantti Henri d'Aulnay-Pradelle surmaa omia miehiä. Albert joutuu siksi lähes elävältä haudatuksi, Tapahtuma liittää kolmen miehen kohtalot toisiinsa.
Albert on vaatimaton pankin juoksupoika, Edouard taas vauraan porvarissuvun taiteellisesti lahjakas poika, joka
Teos piirtää tarkan kuvan ranskalaisesta luokkayhteiskunnasta ja sodanjälkeisestä todellisuudesta. Kansakunta kiirehtää eteenpäin, jälleenrakennus tarjoaa äkkirikastumisen ja välistävedon mahdollisuuksia. Turhaan käydyn sodan aiheuttama katkeruus antaa tilaa myös kostonhalulle.
Dekkarimaisen jännittävä historiallinen romaani, jonka rikas juonikuvio ja taidokas kerronta pitävät otteessaan viimeisille sivuille saakka.
Lue lisää: Näkemiin taivaassa

Pierre Lemaitre: Näkemiin taivaassa
ISBN/EAN 978-952-312-028-0
Luokka 84.2
Suomennos Sirkka Aulanko
546 s.
Ilmestyy viikolla 45/2014

Pierre Lemaître (s. 1956) on Ranskan suosituimpia dekkarikirjailijoita, jonka rikosromaaneja on myyty yli 20 maahan. Vuonna 2013 hän sai The International Dagger -palkinnon vuoden parhaasta rikosromaanista Alex. Palkinnon myöntää Crime Writers’ Association, ja sen ovat saaneet aiemmin mm. Stig Larsson, Jø Nesbo, Håkan Nesser ja Fred Vargas. Näkemiin taivaassa (Au revoir la-haut) on Lemaîtren ensimmäinen historiallinen romaani. Se on myynyt jo yli 600 000 kpl ja sen julkaisuoikeudet on ostettu tähän mennessä yli 20 maahan. Romaani oli lisäksi Prix Renaudot, Prix Fémina ja Prix Intérrallié -palkintoehdokkaana ja sai Prix du Roman France Télévisions -palkinnon.

Lisätiedot, arvostelukappaleet ja kansikuvat:
Merja Varon| 050-5474747 | merja.varon@minervakustannus.fi
Jorma Mahlanen | 044-5678072 | jorma.mahlanen@minervakustannus.fi

Liitetiedostot

Minerva Kustannus Oy julkaisi ensimmäisen kirjansa vuonna 1991. Vuosien mittaan olemme kasvaneet valtakunnalliseksi yleiskustantajaksi. Painotamme kustannusohjelmassamme tietokirjallisuutta, mutta julkaisemme myös tasokasta kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs