Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Perhosia koululla ja uusi luokkajako kirjastolla

Turun ammattikorkeakoulu

Perhosia koululla ja uusi luokkajako kirjastolla

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2016 klo 15:25
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turussa on 9.10. ja 11.10. nähtävillä mielenkiintoisia performatiivisia esityksiä. Esitykset ovat osa Turun AMK:n koordinoimaa kansainvälistä In Public, In Particular -projektia. Projektikumppaneina ovat taidekoulut Antwerpenista, Dublinista ja Zagrebista. Turussa projektin kaikki tapahtumat toteutetaan Linnankadun varrella.  Lisäksi kaikki tapahtumat ovat ilmaisia.

Viime keväänä yhteistyötä tehtiin lähinnä Linnankadun pienten yritysten kanssa, nyt vuorossa ovat ei-kaupalliset toimijat. Projektin teokset tarkastelevat valitun paikan eri merkityksiä ja mahdollisuuksia. Tapahtumien yhteistyökumppaneina toimivat New Performance Turku Festival ja Turun klassillinen lukio sekä Turun Seudun TST ry ja Turun kaupunginkirjasto.

Turun AMK:n Taideakatemian kuvataiteen opiskelijat ovat viime viikkoina tutustuneet kirjaston piilossa oleviin työtiloihin ja ottaneet uudenlaisen luokkakuvan Turun klassillisessa lukiossa. Lisäksi he ovat matkanneet Turun Seudun TST ry:n Anna Duuni-laivalla sekä haastatelleet yhdistyksen jäseniä. Nämä ja monet muut kohtaamiset ovat olleet osana performatiivisten teosten valmistelua. Työpajoja ovat ohjanneet tutkiva taiteilija Mia Mäkelä, kuvataiteilija Susana Nevado ja kuvataiteilija Sari Torvinen

Tarkempi ohjelma:

Sunnuntai 9.10. klo 14-16

Turun klassillinen lukio, Eskelinkatu 4

Jose Jompero ja Sofie Wikström kertovat videoinstallaatiostaan Untitled#1 ja ääniteoksestaan Untitled#2: ”Jo koulutilaan astuminen tuo kaikille tuttuja aistimuksia, jotka herättävät omia muistoja – universaalejakin. Meillä on kokemuksia koulutilan äänistä, luokkakuvauksesta, liitutaululle kirjoittamisesta ja välituntikellojen soimisesta. Teokset pohjaavat näiden virikkeiden tuomille positiivisille tai negatiivisille mielikuville.” 

Ville Turkian visuaalinen performanssi Minne perhoset menee? pohtii koulutuksen nykytilaa Suomessa. Onko erilaisuudelle tilaa? 

Lukion performanssikurssin opiskelijat ovat yhdessä teatteri-ilmaisun ohjaaja Marja Kankaan kanssa valmistelleet seuraavat teokset: 

Enni Eerikäinen: My first everything ,Onit Portnoj: Breaking boundaries ,Helka Karhu: Säätiloja ja  Vanessa Peitilä: Tältä musta tuntuu.

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/623465101161581/

Tiistai 11.10.2016 klo 18-20

Turun kaupunginkirjaston pääkirjasto,  Linnankatu 2: 

Työryhmä Aino Ojala, Emmi Länsman, MiraVornanen, Jonna Halli ja Sini Talonen esittävät performanssin Luokat. Esityksessä kirjaston kirjat on jaettu luokkiin, jotta ne olisi helpompi erottaa toisistaan ja jotta oikeaa kirjaa osaisi etsiä oikeasta paikasta. Osa on alemmilla hyllyillä, osa ylemmillä. Osa on sijoitettuna takimmaisille seinille tai nurkkiin.

Tšekkiläisen vaihto-opiskelija Soňa Dermekován performanssi Book intervention syntyy vuorovaikutuksessa kirjaston asiakkaiden kanssa. Teoksessa kohtaavat eri ihmisten valitsemat tekstikatkelmat.

“Kaikki, jotka käyvät kirjastossa, etsivät vastauksia. On monia syitä, miksi kirjasto on tavallaan satama monelle ihmiselle. Minun tavoitteeni on yhdistää erilaiset ihmiset kirjojen avulla”, tekijä Soňa Dermeková kertoo.

Niklas Feinik esittää videoprojisoinnin Noin8301m². Teoksessa kirjaston kuhisevat aulat, toimistokäytävät sekä hiljaiset kellarin ja vintin nurkat pääsevät rinnakkain ja luovat kuvan monitasoisesta järjestelmästä. Teos tutkii julkisen ja yksityisen tilan rajoja ja monia aikakerrostumia sisältävän rakennuksen tilantuntua. 

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/112074895925375/

Hankkeen sivut: http://ipip-project.eu/

Lisätiedot:

Sari Torvinen,
Artictic Director In Public, In Particular -projekti
Turun AMK:n Taideakatemia
sari.torvinen@turkuamk.fi
+358 (0)50 5985 272

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs