Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Pelimusiikkikonsertti The Super Sound of Videogames 2 valtaa Tampere-talon 4.9.

Tampere-talo Oy

Pelimusiikkikonsertti The Super Sound of Videogames 2 valtaa Tampere-talon 4.9.

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2015 klo 10:20
Julkaisija: Tampere-talo Oy

The Super Sound of Videogames 2 saa ensiesityksensä Tampere-talossa 4.9. Konsertissa kohtaavat kaksintaisteluhengessä turkulainen vaski- ja lyömäsoitinkokoonpano Quinsonitus sekä lyömäsoittimia ja elektronisen musiikin soundeja yhdistelevä Takomo Percussion. Quinsonitusta pidetään yhtyeenä, joka aloitti pelimusiikkibuumin kaksi vuotta sitten.

Tampere-talon konsertti on jatkoa vuonna 2013 esitetylle ykkösosalle, joka villitsi mm. Assembly Summer 2013 -tapahtuman osallistujat Helsingin Areenalla. Sen jälkeen pelimusiikki on kasvattanut yhä enemmän suosiotaan, kun useat suomalaiset orkesterit ovat ottaneet bittihitit mukaan kausiohjelmiinsa.

Tampere-talon konsertissa pelimusiikin kauniimpia sävyjä loihtivat lisäksi taiturimainen viulisti Emmi Salmi, sellisti Harri Topi sekä jo aiemmassa The Super Sound of Videogamesissa pelaajien sydämet valloittanut pianisti Saana Ijin. Kitarasankarina lavalla heiluu Pasi Bergman.

Syyskuussa kuultavan pelimusiikkikonsertin biisilistaa on suunniteltu yhdessä pelaajien kanssa. 

‒ Soitimme ensimmäisessä konsertissa perinteiset Halot ja Super Mariot, ja jatko-osassa päästään tekemään äärimmäisen monipuolinen konsertti. Uudempaa pelimusiikkia edustavat mm. The Last of Us ja Bioshock Infinite. Halusimme ehdottomasti ottaa mukaan myös vanhoja kunnon C64-tykityksiä kuten Chris Huelsbeckin R-typen sekä Matt Grayn Last Ninja 2 -tunnarin, kertoo Quinsonituksen trumpetisti Toni Isokivi.

Muita konsertin pelinimikkeitä ovat mm. C&C: Red Alert 3, GTA III, Deus Ex, Valkyria Chronicles, Sonic, Crysis 2, Zelda, Cybernoid 2, Chrono Trigger sekä Mass Effect 2. Musiikkia ei soviteta konsertissa uudelleen, vaan kappaleet soitetaan mahdollisimman uskollisena alkuperäiselle, mutta kuitenkin sopivalle soittimelle räätälöitynä. Myös visuaalisuuteen on panostettu, ja tunnelma halutaan pitää rentona ja huumoripitoisena.

‒ Edellisissä The Super Sound of Videogames -esityksissä vallitsi upea yhteisöllinen tunnelma sekä yleisön että muusikoiden keskuudessa, joten uskon että myös kakkososassa tulee olemaan erittäin hienoja hetkiä, Isokivi sanoo.

Konsertin tuottavat Tampere-talo ja Taideosuuskunta Mekkala. 

Liput alk. 30 €, opiskelijat ja eläkeläiset 25 €

Lisätietoja

Haastattelut:
Toni Isokivi, tuottaja ja trumpetisti
Puh. 050 5558278
toni.isokivi@mekkala.org

Pressiliput:
Anne Sivula, tiedottaja, Tampere-talo
Puh. 03 243 4250
anne.sivula@tampere-talo.fi

www.tampere-talo.fi/supersound
www.thesupersound.net
www.quinsonitus.com 
www.takomopercussion.com
www.mekkala.org/
Konsertin trailerit: youtu.be/aiHC0A5KvMQ youtu.be/kmWMEUkxEYY
Pressikuvat: www.tampere-talo.fi/gallery/press/supersound/104
Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/1621449824805533/

Tampere-talo on monipuolinen, laajaa asiakaskenttää palveleva kulttuurin, konserttien ja kokouspalveluiden tarjoaja. Se on Pohjoismaiden suurin kulttuuri- ja kongressikeskus, joka on toistuvasti valittu Suomen kongressitalojen kärkeen.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs