Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Palkittu pianisti vierailee ja konsertoi Taideakatemiassa

Turun ammattikorkeakoulu

Palkittu pianisti vierailee ja konsertoi Taideakatemiassa

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2015 klo 08:54
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Kuluvalla viikolla juhlistetaan Sibeliuksen 150. juhlavuotta. Perjantaina 17.4. palkittu slovakialainen pianisti Jordana Palovičová konsertoi Sigyn-salissa. Konsertti on osa Sibelius-viikkoa ja Palovičován vierailuohjelmaa Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa 14.4. – 17.4.

Konsertin lisäksi Palovičová luennoi Turun konservatorion auditoriossa 14.4. klo 10 Claude Debussyn pianomusiikista ja opettaa mestarikurssilla Taideakatemian ja Turun konservatorion opiskelijoita.

Mestarikurssilla opetus tapahtuu nimensä mukaisesti mestari-kisälli –periaatteella opetusta seuraavan ryhmän edessä. Ryhmä on tavallaan osa opetustilannetta, joten opettajan on mukautettava opetustaan ja opiskelijan on kyettävä mukautumaan tilanteeseen, yliopettaja Jukka Juvonen valaisee.

Viime vuoden mestarikurssilla tutustuin moniin lahjakkuuksiin. Odotan siis innolla tätä kurssia ja kaikkia niitä uusia lahjakkaita soittajia, joihin minulla on ilo tutustua, Palovičová kehuu.

Sibeliuksen kaunis ja tunnelmallinen musiikki kiehtoo

Jordana Palovičová toimii Bratislavan Esittävien Taiteiden Akatemiassa pianomusiikin apulaisprofessorina ja pianomusiikin apulaisosastonjohtajana. Hän on opiskellut pianonsoittoa Bratislavassa, Lontoossa ja Lyypekissä, ja hänet on palkittu useissa kansallisissa ja kansainvälisissä piano- ja kamarimusiikkikilpailuissa.

Palovičová on esiintynyt usein myös Euroopan Yleisradioliiton EBU:n konserteissa ja tehnyt useita levytyksiä erityisesti slovakialaisten säveltäjien musiikista. Perjantain konsertissa slovakialainen pianomusiikki saa rinnalleen Sibeliuksen teoksia.

Bratislavassa opiskellessani eräs professoreistani oli oikea Sibelius-fani. Sibeliuksen musiikki on erittäin kaunista ja hänen teoksissaan on tunnelmaa. Hän on kansallisaarre, josta suomalaisten sopii olla ylpeä.

 

LISÄTIETOJA

Finnish and Slovak impressions
Jordana Palovičová, piano
Sigyn-sali, 17.4. kello 15:30
Liput 10/5€,
lippuvaraukset@turkuamk.fi

Jukka Juvonen, yliopettaja
050 598 5288
jukka.juvonen@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs