Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Pää kainalossa miesten terveyden puolesta

Turun ammattikorkeakoulu

Pää kainalossa miesten terveyden puolesta

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2015 klo 14:51
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Movember-hyväntekeväisyyskampanja inspiroi Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian toisen vuosikurssin kuvataideopiskelijoita. Pää kainalossa -näyttelyn tekijät ovat saaneet vapaat kädet toteuttaa omaa näkemystään teemasta, ja näyttelyssä tullaankin näkemään muun muassa valokuvaa, maalauksia ja videoteoksia.

Seitsemän kuvataideopiskelijan näyttelyn tarkoituksena on herättää ajatuksia ja keskustelua miesten terveydestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä, sekä kerätä varoja lahjoituksin ja luovuttamalla osa teosten myyntituloista hyväntekeväisyyteen.

- Olen ainakin omassa tuttavapiirissäni huomannut, että idea Movemberin takana on jäänyt ilmiön jalkoihin. Kasvatetaan viiksiä ja käydään Movember-bileissä, muttei muisteta tai tiedetä tärkeää ajatusta kampanjan taustalla. Terveys, ei ainoastaan miesten vaan yleisestikin, on asia jota ei oikein oteta vakavasti. Näyttelyn tarkoitus on siis tavallaan muistuttaa Movemberin alkuperäisestä tarkoituksesta, kertoo Ville Turkia, yksi näyttelyn seitsemästä taiteilijasta.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös kaksi näytöstä Teräsvaari -dokumenttielokuvasta, joka on valittu Kööpenhaminan CPH:DOX -elokuvafestivaaleille kilpailemaan parhaan Pohjoismaisen dokumenttielokuvan tittelistä. Näytösten lipputuloista lahjoitetaan 40 % Movember-kampanjaan.

Janiv Oskárin ja Terhi Romon kehuttu dokumenttielokuva maalailee valkokankaalle tarinan 72-vuotiaasta voimanostaja Esko Ketolasta, joka loukkaantuu juuri ennen Unkarin voimanoston maailmanmestaruuskilpailuja. Viidennestä kullastaan unelmoiva eteläpohjalainen ei kuitenkaan luovuta, ja vastoin lääkärin määräyksiä suuntaa katseensa kohti seuraavan vuoden Argentiinan kilpailuja.

Vuosittain marraskuussa ympäri maailmaa käynnistyvän Movember-hyväntekeväisyyskampanjan tavoitteena on auttaa maailmanlaajuisesti miehiä elämään entistä onnellisemmin, terveellisemmin ja pidempään.

Pää kainalossa -näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 17. marraskuuta Köysiratagalleriassa Linnankadulla. Teräsvaari -erikoisnäytökset järjestetään Taideakatemian Kuvateatterissa 19. ja 20. marraskuuta.

PÄÄ KAINALOSSA – Näyttely miesten terveydestä
Köysiratagalleria, Linnankatu 56 (sisäänkäynti Varvintorin puolelta)
18. - 29.11., ma-su klo 12-17
Avajaiset 17.11. klo 17-19
Näyttely Facebookissa: https://www.facebook.com/events/401060150090480/

TERÄSVAARI – Voimanostaja, joka ei luovuttanut
Kuvateatteri, Linnankatu 54
19.11. ja 20.11., molemmat näytökset klo 18.15
Liput 7€
Liput elokuvaan:
https://www.lyyti.in/terasvaari
https://www.facebook.com/events/428099427396026/

Lisätietoja
Ville-Petteri Turkia
ville.turkia@edu.turkuamk.fi
puh. 0505539958

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs