Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulunsalo Soi – Vuoden kuvataiteilijan näyttelyn avajaiset

Oulunsalo Soi

Oulunsalo Soi – Vuoden kuvataiteilijan näyttelyn avajaiset

Tiedote.
Julkaistu: 03.08.2016 klo 09:00
Julkaisija: Oulunsalo Soi

Miltä ihmismieli näyttää? Tätä kysymystä pohtii Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilijan Santeri Sarkolan näyttely ”At the Border of Mind”. Näyttelyn avajaisia vietetään Oulunsalon kirjastossa Oulunsalo Soi -festivaalin avauspäivänä keskiviikkona 10.8.  Avajaisten musiikista vastaavat nuoret lahjakkaat sisarukset Rebecca Roozeman (viulu) ja Jonathan Roozeman (sello).

Näyttely koostuu teoksista, joissa Sarkola pyrkii kuvaamaan alitajuntaa ja intuitiota. Hän on yhdistellyt valokuviinsa elementtejä kuvataiteesta ja halunnut visualisoida ajatuksia ja tunteita, joita voi olla vaikea pukea sanoiksi. Sarkola on tutkinut alitajuntaa ja mielentilaansa välimatkan päästä ja törmännyt myös yllättäviin ajatuksiin.

Sarkola haluaa korostaa työskentelyssään kauneutta ja mystisyyttä. Hän ammentaa teoksiinsa inspiraatiota maalaustaiteesta, videopeleistä ja luonnon värikkyydestä. Kuvat syntyvätkin usein luonnon rauhassa tai studion hiljaisuudessa. Sarkolaa kiehtoo ajatus kamerasta työkaluna, jolla voi dokumentoinnin lisäksi luoda fiktiivistä todellisuutta. Luomalla lavastettuja teoksia ja vaikuttamalla teosten rakentumiseen Sarkola avaa katsojalle ikkunoita kuviteltuihin maailmoihin, jotka ovat totta vain kehysten sisällä.

Tampereella asuva ja työskentelevä Santeri Sarkola on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2014.

”At The Border of Mind” on esillä Oulunsalon kirjastossa kauppakeskus Kapteenissa 31. elokuuta saakka. Vuoden kuvataiteilijan näyttely tuotetaan Oulunsalo Soi -festivaalin, Oulun Juhlaviikkojen ja Pohjoisen valokuvakeskuksen yhteistyönä.  Oulunsalo Soissa on vuosittain valittu Vuoden kuvataiteilija vuodesta 2008 lähtien. Festivaalia vietetään tänä vuonna Oulun seudulla 10.–14. elokuuta osana Oulun juhlaviikkoja.

 

Santeri Sarkola: At The Border of Mind  

Oulunsalon kirjasto

Kauppakeskus Kapteeni, Karhuojantie 2, 90460 Oulunsalo

Näyttely avoinna 1.8.-31.8. kirjaston aukioloaikoina

 

Avajaiset keskiviikkona 10.8. klo 15:00

Taiteilija paikalla avajaisissa

Avajaisohjelmassa musiikkia:

Rebecca Roozeman (viulu) ja Jonathan Roozeman (sello)

Liitetiedostot

Lisätietoja:

Alla Räisänen, alla@photonorth.fi, 0407272135

 

http://oulunsalosoi.fi/2016/konsertit/vuoden-kuvataiteilijan-nayttelyn-avajaiset/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs