Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulun kaupunginteatterin tiedote 8.9.2014: Musiikkinäytelmä Poika Mancinin kantaesitys ensi-illassa Oulun kaupunginteatterissa 13.9.

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin tiedote 8.9.2014: Musiikkinäytelmä Poika Mancinin kantaesitys ensi-illassa Oulun kaupunginteatterissa 13.9.

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2014 klo 12:35
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä nähdään ensi-illassa 13.9. klo 19 Kauko Röyhkän samannimiseen romaaniin pohjautuva kantaesitys Poika Mancini.

Kauko Röyhkä on Oulussa varttunut pitkänlinjan kirjailija ja rockmuusikko. Häneltä on julkaistu toistakymmentä teosta ja yli kaksikymmentä albumia. Röyhkä on kirjoittanut mm. elokuvakäsikirjoituksia, tv-draamaa ja kuunnelmia, ja hänen teoksistaan on tehty teatterisovituksia. Romaani Kaksi aurinkoa (1996) oli Finlandia-ehdokkaana ja Miss Farkku-Suomi -romaanista tehtiin palkittu elokuva vuonna 2012.

Röyhkämäisessä musiikkinäytelmässä oululaista rockelämää hämmentää etelästä tullut outo, mutta lahjakas Poika Mancini. Hän kantaa kitaraa muovikassissa eikä koskaan aio olla tavallinen. Hän viettelee tytöt ja kaupungin kyräilevät muusikot. Poika Mancini on itsenäinen jatko-osa Miss Farkku-Suomen tarinalle, ja siinä kuullaan Kauko Röyhkän tuttua ja uutta musiikkia yli 30 kappaletta.

Poika Mancinin rooleihin etsittiin nuoria tähtiä kaupunginteatterissa maaliskuussa järjestetyssä koe-esiintymistilaisuudessa ja näyttelijävalinnat tehtiin 50 rooleihin hakeneen joukosta. Näytelmän päärooleissa nähdään Mikael Saari – Poika Mancini ja Heta Keskinarkaus – Katja. 

Mikael Saari on monipuolinen muusikko; laulamisen lisäksi hän soittaa kitaraa, pianoa ja bassoa. Aikaisemmin Saari on esiintynyt musikaaleissa Lahden kaupunginteatterissa ja Tampereen Teatterissa. Yleisö muistaa Saaren myös vuoden 2013 Uuden Musiikin Kilpailusta, jossa hän sijoittui toiseksi. Katjan rooliin valittu oululaistaustainen Heta Keskinarkaus on suorittanut muusikon ammattitutkinnon Pop & Jazz Konservatoriossa. Hänellä on takanaan mm. esiintymisiä Uinuva-yhtyeen kanssa ympäri Suomen.

Oulun kaupunginteatterin näyttelijöistä mukana ovat Pentti Korhonen, Anneli Niskanen, Merja Pietilä, Kari J. Ristolainen, Anne Syysmaa ja Lotta Vaattovaara.

Näytelmän käsikirjoitus, ohjaus ja koreografia ovat Janne Kuustien. Kuustie on oululainen teatteriohjaaja, joka on perehtynyt Röyhkän teksteihin lukuisten dramatisointien myötä alkaen Tien laidalla Waterloosta vuonna 1994 Pieksämäellä. Oulussa Miss Farkku-Suomi esitettiin vuonna 2004. Pitkä yhteistyö on johtanut myös Kauko Röyhkän vierailuun näyttelijänä Alla Poen –esityksessä Turussa vuonna 2011. Skenografia on Veera-Maija Murtolan käsialaa.

Oulun kaupunginteatteri julkaisee näytelmän käsiohjelmana myytävän cd-levyn, jossa kuullaan Röyhkän musiikkia Poika Mancinin bändin soittamana ja laulamana neljän musiikkikappaleen verran. Röyhkän säveltämän ja sanoittaman musiikin sovituksista ja 4-henkisen bändin johtamisesta vastaa Tommi Saha.

Kirjailijatapaaminen Oulun pääkirjastossa

Kantaesityksen johdosta kirjailija Kauko Röyhkä ja ohjaaja Janne Kuustie ovat Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa lauantaina 13.9. klo 13 dramaturgi Jukka Heinäsen haastateltavana. Haastattelun aiheena on Poika Mancini -romaani ja sen dramatisointi näyttämölle. Myös Mikael Saari esiintyy tilaisuudessa.

Taidenäyttely kaupunginteatterin aulatiloissa

Kantaesityksen ensi-iltana, lauantaina 13.9. klo 18.30 valokuvataiteilija, teatterin valokuvaaja Kati Leinonen esittelee teatterin aulatiloissa olevaa taidenäyttelyään POLVIJÄRVI 2014. Märkälevymuotokuvasarja on esillä 21.9. saakka.

Lisätietoja: tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin.
Liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajan avulla.

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs