Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulun kaupunginteatterin syksyn 2015 ohjelmisto julkistettu

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin syksyn 2015 ohjelmisto julkistettu

Tiedote.
Julkaistu: 20.04.2015 klo 15:40
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Tulevan syksyn yksi ylpeydenaiheemme on Pauliina Rauhalan esikoisromaaniin pohjautuva Taivaslaulu, joka nousee suurelle näyttämölle 12.9. Pienen näyttämön ovet avautuvat 11.9., jolloin Oulussa nähdään kotimainen kantaesitys, Tšehovin Musta munkki. Marraskuun ensi-illoissa ovat suurella näyttämöllä 14.11. Lars von Trierin maailmanmenestyselokuvaan pohjautuva Breaking the Waves ja Vinttikamarissa 13.11. Linda Olssonin maailman kantaesitys Laulaisin sinulle lempeitä lauluja. Suuren näyttämön syksyn ensimmäinen esitys on jo 28.8., jolloin nähdään Lusia Rusintytär -oopperan ensimmäinen kaupunginteatterin esitys. Syksyn teatterilippuja aletaan myydä torstaista 23.4. alkaen. Upea vierailuohjelmisto julkistetaan elokuun alussa.

Syksyn 2015 ensi-illat

Suomen kantaesitys, 11.9. Tšehovin Musta munkki, pienellä näyttämöllä

Musta munkki edustaa ennennäkemätöntä Tšehovia Suomessa. Tšehovin arvoitukselliseen novelliin pohjautuva esitys tarkastelee työn ja perheen yhdistämisen haasteita. Kaikkea ei voi saada. Ja kaiken voi menettää. Mitä musta munkki haluaa Kovrinille sanoa? Mitä on onni, jota kaikki tavoittelevat?

Rooleissa Pentti Korhonen, Mikko Leskelä, Anne Syysmaa ja Aaro Wichmann (vierailija). Ohjaus ja dramatisointi Riko Saatsi. Lavastus ja puvut Kaisu Koponen.


Ensi-ilta 12.9. Taivaslaulu, suurella näyttämöllä

Oululaisen Pauliina Rauhalan vuonna 2013 ilmestyneeseen, suuren suosion saavuttaneeseen palkittuun esikoisromaaniin pohjautuva Taivaslaulu nousee nyt suurelle näyttämölle. Taivaslaulu on enemmän kuin kirja, sillä mukana täysin uusia kohtauksia.

Taivaslaulu on tarina nuoren parin kasvamisesta avioliittoon ja vanhemmuuteen. Aleksi ja Vilja haluavat muodostaa onnellisen, lestadiolaiselle kivijalalle perustuvan perheen. Jokainen lapsi on siunaus, jokaisella lapsella on oikeus tulla nähdyksi ja rakastetuksi. Vilpittömän onnen vastapainona suuren perheen ja jatkuvien raskauksien tuoma väsymys painaa päähenkilön jaksamisen äärirajoille. Kuinka olla hyvä äiti, hyvä isä, hyvä aviopuoliso, parempi kuin edelliset, ja silti oma erityinen itsensä? Tästä kaikkia aikuisia ja aikuistuvia koskettavasta ristiriidasta kumpuaa Taivaslaulu.

Rooleissa Merja Pietilä – Vilja ja Jyri Ojansivu – Aleksi sekä mm. Elina Korhonen, Aki Pelkonen, Timo Reinikka, Kari J. Ristolainen ja Tuula Väänänen. Ohjaus Heta Haanperä, jonka tuoreimpia ohjauksia Oulussa ovat olleet musiikkinäytelmä Amadeus ja Sänky. Lavastus ja valot Jukka Kyllönen. Puvut Pasi Räbinä.


Esitykset 28.8. ja 29.8., Lusia Rusintytär -ooppera, suurella näyttämöllä

Tositapahtumiin pohjautuvan kamarioopperan 1600-luvulla eläneestä Lusia Rusintytär Korhosesta on säveltänyt Juha T. Koskinen ja sen ohjaa Jorma Uotinen. Visuaalisesta näyttämötoteutuksesta vastaa oopperan libretisti, kuvataiteilija ja kirjailija Hannu Väisänen. Lusiana nähdään Oulunsalo Soin taiteellinen johtaja, mezzosopraano Virpi Räisänen.

Oopperan tuottavat yhteistyössä Oulunsalo Soi/Oulun juhlaviikot, Oulun kaupunginteatteri, Utajärven kunta ja JoJo - Oulun Tanssin Keskus.


Ensi-ilta 14.11. Breaking the Waves, suurella näyttämöllä

Breaking the Waves on Lars von Trierin menestyselokuvan pohjalta tehty intohimoinen tarina sielunkumppanuudesta, uhrautumisesta ja rakkauden järjenvastaisesta voimasta.

Näytelmässä nuori, tiukan uskonnollisessa yhteisössä elävä Bess rakastuu itseään huomattavasti vanhempaan Janiin. Omalaatuinen ja valloittava Bess on yhteisönsä suojatti, koskematon luonnonlapsi. Öljynporauslautalla työskentelevä Jan puolestaan muukalainen, jollaiset yhteisö kokee uhaksi. Bess saa kuitenkin luvan mennä naimisiin rakastettunsa kanssa. Kaikki haaveet ovat vihdoin toteutumassa, mutta yllättäen ne tuhoutuvat ja Bessin elämä muuttuu uhrautumisen syöksykierteeksi kohtalokkain seurauksin. Ikäsuositus yli 14-vuotiaille.

Päärooleissa Lotta Vaattovaara ja Janne Raudaskoski. Ohjaus Hilkka-Liisa Iivanainen. Lavastus Annukka Pykäläinen. Puvut Annukka Valta. Valosuunnittelu Juho Itkonen. Videokuvauksen suunnittelu ja toteutus Juho Itkonen, Annukka Pykäläinen, Kyösti Niva ja Hilkka-Liisa Iivanainen. Sävellys ja musiikki Samuli Laiho. Äänisuunnittelu Olli Paakkolanvaara.


Maailman kantaesitys 13.11. Laulaisin sinulle lempeitä lauluja, Vinttikamarissa

Lempeiden laulujen tarina on hellä ja humoristinen kuvaus kahden keskenään täysin erilaisen naisen ystävystymisestä. Se on tarina raskaista elämänkokemuksista, jotka voi jättää taakseen vasta kun ne on uskaltanut jakaa jonkun toisen kanssa.

Laulaisin sinulle lempeitä lauluja on ruotsalaisen kirjailijan Linda Olssonin esikoisteos. Se valittiin Ruotsissa ilmestymisvuotensa 2006 parhaaksi romaaniksi.

Rooleissa Merja Larivaara ja Liisa Toivonen. Ohjaus Satu Rasila. Lavastus ja puvut Jyrki Seppä.


Ohjelmistossa jatkavat menestysnäytelmät

The Addams Family – kevään suosikki jatkaa ohjelmistossa yleisön pyynnöstä. The Addams Familyn kummajaiskoti on täynnä hauskuutta, energiaa, rakkautta ja intohimoa! Mukana hirven huikea hautajaisbändi ja veret seisauttava tanssiryhmä!
Sänky – Näytelmä koostuu seitsemästä lämmöllä kerrotusta pienoisnäytelmästä. Elämänmakuisen näytelmän kirjava henkilökaarti piirtää näyttämölle tuttuja tilanteita koko ihmiselämän kaarelta.
Viimeinen valssi – Aito, koominen ja koskettava tarina meille jokaiselle ajankohtaisesta aiheesta – vanhenemisesta! Harriet, Inkeri, Maikki, Ulla, Hannes, Axel ja Olli ovat persoonallisia vanhuksia. Kun tämä joukko muuttaa saman katon alle, alkaa tapahtua!
Nuolikärppä – Uusi ja erilainen seikkailunäytelmä yli 7-vuotiaille! Näytelmän hurja huumori puree myös aikuisiin. Nuolikärppä ei moralisoi, vaan osoittaa oikean ja väärän huumorilla ja tunteella.
Seniorisoppa-esitykset jatkuvat yleisön pyynnöstä 3.9. klo 11 alkaen. Seniorisoppa on hetki iloa, valoa, onnea ja pientä murhettakin. Suuren suosion vuoksi liput kannattaa varata hyvissä ajoin. Lippu maksaa 10 € ja sisältää esityksen lisäksi päivän sopan. Esitys on vain senioreille.
Nainen – aina parhaassa iässä -esitykset jatkuvat. Viihteelliset musiikkipitoiset illat jatkuvat Teatteriravintolassa syksyllä. Ilta naisille - ja kaikille naisia rakastaville - on tulvillaan ajatuksia ja säveliä naisen elämästä. Estradilla nähdään Merja Larivaara vaihtuvan vieraansa kera.


Lasten ja nuorten teatterifestivaali 25. – 31.1.2016
Tapahtuma järjestetään nyt jo 35. kerran! Tule mukaan juhlavuoden tunnelmaan!
Ohjelmisto julkaistaan ja valtakunnallinen lipunmyynti alkaa syksyllä.


Lisätietoja: tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, p. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteessa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs