Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulun kaupunginteatterin kevät tulvillaan tunteikkaita tarinoita

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin kevät tulvillaan tunteikkaita tarinoita

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2014 klo 10:17
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Kevään 2015 maalis-toukokuun teatterilippujen myynti alkaa tiistaina 4.11. Upea kevään vierailuohjelmisto julkistetaan tammikuun alussa. 

MAALISKUUN 2015 ENSI-ILLAT

Viimeinen valssi (Sista dansen), ensi-ilta 28.3. suurella näyttämöllä

Aito, koominen ja koskettava Carin Mannheimerin näytelmä (suom. Liisa Urpelainen) meille jokaiselle ajankohtaisesta aiheesta – vanhenemisesta. Vanhusten hoitokodissa yhteiselo toisten vanhusten kanssa tuo omat haasteensa, ja itse vanheneminen omansa. Mutta ei hätää - vanhenemiseenkin voi sopeutua!  Elämä jatkuu, se vain muuttaa muotoaan!

Ohjaus Kari-Pekka Toivonen. Lavastus Maija Tuorila. Puvut Pirjo Valinen.

Nuolikärppä, ensi-ilta 12.3. pienellä näyttämöllä – Suomen kantaesitys

Nuolikärppä on Tero Jartin kirjoittama koko perheen huikea seikkailunäytelmä. Tarina kertoo Suomaan kuningaskunnassa asustavasta itsepäisestä kuningas King Suomesta, joka etsii tyttärelleen prinsessa Miss Suomelle siniveristä, komeaa ja rikasta puolisoa.

Tarinan henkilöt ovat nimensä veroisia; Pahakehno, Tyhmä-Rune ja Pee Aaa eli prinssi Aaltopelti. Tietysti seikkailussa on myös sankari, sopivasti jännitystä ja paljon toimintaa! Näytelmä ei moralisoi, vaan osoittaa oikean ja väärän huumorilla ja tunteella.  Näytelmän hulvaton huumori puree niin lapsiin kuin aikuisiinkin! Yli 5-vuotiaille. Ohjaus Tero Jartti. Lavastus ja valosuunnittelu Jukka Kyllönen. Puvut Ulpu Korpua.

HELMIKUUSSA POHJOISTEN TEATTEREIDEN YHTEISTUOTANTO

American Monkey, Oulun ensi-ilta 25.2. Pikisalissa

Oulun, Kajaanin ja Kemin kaupunginteattereiden sekä Rovaniemen Teatterin yhteistuotanto. Näytelmän on kirjoittanut Mihkel Raud. Lisätietoa joulukuun alussa.

KANSAINVÄLINEN LASTEN JA NUORTEN TEATTERIFESTIVAALI 19. - 24.1.2015

Teatteritalo täyttyy ilosta ja elosta, kun kansainvälistä lasten ja nuorten teatterifestivaalia vietetään tammikuussa jo 34. kerran! Monipuolisesta ja korkeatasoisesta ohjelmasta vastaavat kotimaiset vierailevat ammattiteatterit ja huipputasoiset teatteriammattilaiset mm. Norjasta, Saksasta ja Espanjasta. Mukaansatempaava ohjelmisto julkaistaan ja valtakunnallinen lipunmyynti alkaa 19.11.2014.

TAMMIKUUN ENSI-ILLAT, harjoitukset jo alkaneet

The Addams Family, ensi-ilta 17.1. suurella näyttämöllä

The Addams Familyn kummajaiskoti on täynnä hauskuutta, energiaa, rakkautta ja intohimoa. Hykerryttävän koominen tarina on tulvillaan svengaavaa musiikkia, jossa rockin, tangon ja lattarin verevät rytmit vuorottelevat mukaansatempaavien musikaalinumeroiden kanssa.

Marshall Brickmanin & Rick Elicen hullunhauska näytelmä perustuu Andrew Lipan musiikkiin ja sanoituksiin sekä Charles Addamsin luomiin hahmoihin. Rooleissa mm. Addamsien vanhempia näyttelevät Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen, muissa rooleissa mm. Antti Annola (vier.), Heli Haapalainen, Aki Louhela (vier.), Anneli Niskanen, Janne Raudaskoski, Mikael Saari (vier.), Lotta Vaattovaara ja Antti Viitala (vier.). Ohjaus Pertti Sveholm. Lavastus Jyrki Seppä. Puvut Pasi Räbinä. Mukana bändi ja tanssiryhmä.

Sänky, ensi-ilta 16.1. pienellä näyttämöllä

Sänky on seitsemän lämmöllä kerrottua pientä tarinaa pienistä ihmisistä elämän suurten kysymysten äärellä. Sängyn äärellä ollaan elämän alussa, keskikohdassa ja lopussa. Joskus sänkyyn tekisi mieli piiloutua, joskus sen haluaisi jakaa jonkun kanssa ja toisinaan siinä haluaisi vain levätä. Näytelmän ihmiskohtalot ovat riipaisevan koskettavia ja sydäntä lämmittäviä. Koomisiakin tilanteita elämän eri vaiheisiin mahtuu, ja ne iskevät suomalaisten sarkastiseen nauruhermoon takuuvarmasti.

Näytelmän on Liisamaija Laaksosen tekstien pohjalta kirjoittanut Jukka Heinänen. Rooleissa Jaana Kahra, Elina Korhonen, Pentti Korhonen, Mirjami Kukkola, Hannu Pelkonen, Timo Reinikka, Kari J. Ristolainen, Anne Syysmaa ja Liisa Toivonen. Ohjaus Heta Haanperä. Lavastus Maija Tuorila. Puvut Pirjo Valinen.

OHJELMISTOSSA JATKAVAT MENESTYSNÄYTELMÄT

Amadeus – Wolfgang Amadeus Mozartista kertova vauhdikas ja yllätyksellinen musiikkinäytelmä perustuu säveltäjän kohtaloon liittyvään mysteeriin. Runsasta rokokoon pukuloistoa, uljas lavastus sekä Oulun konservatorion oopperastudion solistit ja muusikot!

Poika Mancini – Kauko Röyhkän samannimiseen romaaniin pohjautuva itsenäinen jatko-osa huippusuositulle Miss Farkku-Suomen tarinalle. Otteita yli 30 hittibiisistä uusina sovituksina! Yli 14-vuotiaille.

Yksiöön en Äitee ota – Kaikkien aikojen menestyskomedia Suomen hevosen jatko-osa! Unelmistaan huolimatta aikuinen Aili-tytär joutuu jakamaan eleettömän loukkonsa Äitensä kanssa. Kun betonikaton alla piipahtelee myös muuta hyvinvoinnin kyydistä tipahtanutta sukua ja tuttavaa, alkaa olla lämmin ja tiivis tunnelma!

Sulaketta lainaamassa – Hyväntuulinen tarina Liperin poikien mahdottomasta matkasta Joensuuhun on täynnä asiatonta meininkiä. Oulun, Savonlinnan ja Joensuun teattereiden sekä Tanssiteatteri Minimin yhteistuotanto. Viimeinen esitys 31.1.2015.

Mielensäpahoittaja – Suursuosion saattelemana esitys jatkaa edelleen kevään näytäntökaudelle ja hätyyttelee teatterin kaikkien aikojen esitetyimpien näytelmien kärkisijoja. Jo lähes 100 esitystä!

KIIREHDI! PÄÄTTYVÄT NÄYTELMÄT

Housut pois –musikaalikomedian esitykset päättyvät torstaina 27.11.
Lastennäytelmä Keinulauta nähdään viimeisen kerran perjantaina 5.12.
Mielensäpahoittajan miniä jatkaa ohjelmistossa lauantaihin 20.12. asti.


Lisätietoja: tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, p. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteessa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

 

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs