Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulun kaupunginteatterin katsojamäärä yli 80 000

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin katsojamäärä yli 80 000

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2016 klo 11:39
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Näytäntövuonna syksy 2015 – kevät 2016 Oulun kaupunginteatterissa kävi yhteensä noin 82 000 katsojaa.

Pauliina Rauhalan esikoisromaaniin pohjautuva Taivaslaulu on ollut syyskuun ensi-illasta alkaen jättimenestys ja näytelmä on ilmiömäisyydellään herättänyt laajaa valtakunnallista huomiota. Esityksen on nähnyt jo lähes 30 000 katsojaa, ja lippuja on myyty runsaasti myös tulevan syksyn esityksiin. Päärooleissa jatkavat Merja Pietilä – Vilja ja Jyri Ojansivu – Aleksi. Uusina näyttelijöinä Taivaslaulussa nähdään syksyllä Annina Rokka – Raakel ja Heli Haapalainen – Maria. Yleisönsuosikki jatkaa ohjelmistossa 26.8. - 9.12.2016.

Linda Olssonin Laulaisin sinulle lempeitä lauluja on vetänyt Vinttikamarin katsomon ääriään myöten täyteen maailman ensi-illasta 13.11.2015 alkaen. Näytelmä vieraili helmikuussa myös Espoon kaupunginteatterissa, jossa sitä esitettiin neljä kertaa täysille saleille. Esitys jatkaa syksyn ohjelmistossa 8.10. saakka. Päärooleissa Merja Larivaara ja Anneli Niskanen.

Pöljänpojan vakuutus on ollut kevään suosituimpien esitysten joukossa, ja esitykset jatkuvat syyskaudella Pikisalissa. Oululaisen Pekka Huotarin samannimiseen teokseen pohjautuva näytelmä lähtee loppuvuonna kiertueelle myös pääkaupunkiseudulle. Rooleissa Mika Nuojua. Ohjaus Kari-Pekka Toivonen.

Vuodesta 2014 alkaen ohjelmistossa olleet Seniorisopat olivat loppuunmyytyjä koko kevään, ja esitykset jatkuvat ohjelmistossa syksyllä uusin sisällöin. Tanssilavan luona ja Koska meillä on joulu? -esitykset ovat tuttuun tapaan torstaisin alkaen 22.9. klo 11 kaupunginteatterilla. Seniorisoppa-toivekonsertit järjestetään 20.10. klo 11 ja 15.12. klo 11 ja 18. Myös kaikki syksyn esitykset ovat toistaiseksi täyteen varattuja lukuun ottamatta joulukuun viimeistä toivekonserttia.


Tulossa syyskaudella
Pienen näyttämön ovet avautuvat 9.9., jolloin kotimaisen kantaesityksensä saa Merenkulkija. Suuren näyttämön ensi-illat puolestaan aloittaa 10.9. odotettu klassikko Valheet ja viettelijät. Marraskuun ensi-illoissa nähdään 3.11. Lasse-Maijan etsivätoimisto Vinttikamarissa ja Mikko-Pekka Heikkisen romaaniin pohjautuva Jääräpää 4.11. suurella näyttämöllä.

Nosta lippu salkoon on ilta 70-luvun muodin ja musiikin tunnelmissa. Konsertti suurella näyttämöllä ja illanvietto ruokailuineen Teatteriravintola Vänmannissa mahdollistavat ryhmien, vaikkapa luokkakokousten, kokoontumiset teatterilla. Illan vauhdista huolehtii 6-henkinen bändi Olli Tuomaisen johdolla solisteinaan Kari-Pekka Toivonen, Merja Larivaara, Merja Pietilä, Heli Haapalainen, Anne Syysmaa, Janne Raudaskoski ja Timo Reinikka sekä tähtiartistit 70-luvulta: 24.9. Virve Rosti, 1.10. Kuju Hyttinen ja 7.10. Markku Aro.


TOIMITUKSET HUOM!
Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita maanantaina 8.8. klo 10 teatterin perinteisiin syyskauden avajaisiin ja tiedotustilaisuuteen, jossa julkistetaan mm. syksyn runsas vierailuohjelmisto.

Lisätietoja: viestintäsuunnittelija Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi
Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat.

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs