Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulun kansainvälinen lasten ja nuorten teatterifestivaali lähestyy - tervetuloa avajaisiin

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kansainvälinen lasten ja nuorten teatterifestivaali lähestyy - tervetuloa avajaisiin

Kutsu.
Julkaistu: 14.01.2015 klo 17:09
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Hyvä toimittaja, olet lämpimästi tervetullut 34. Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalin avajaisiin maanantaina 19.1. klo 9.30 kaupunginteatterille.

Festivaalin avaa teatterin taiteellinen johtaja Kari-Pekka Toivonen. Tilaisuudessa julkistetaan mm. festivaalimaskottien nimikilpailun voittaja ja hänen maskoteille keksimänsä nimet. Maskotit ovat mukana avajaisissa ja esittävät yllätysohjelmaa. Toimittajilla on mahdollisuus haastatteluihin.

Avajaisesityksenä nähdään Vinttikamarissa klo 10 bALANCe, norjalaisen Teater Novan vauvateatteriesitys. bALANCe on vuorovaikutteinen ja visuaalinen esitys 0 – 3 –vuotiaille, joka on toteutettu fyysisen teatterin ja yllätyksellisen esineteatterin keinoin. Esitystä täydentää näyttämöllä muodostettava äänimaailma. bALANCe käsittelee pienille lapsille tuttuja aiheita uudella tavalla ja kutsuu lapset myös itse näyttämölle leikkimään, tutkimaan, tuntemaan ja kuuntelemaan.  bALANCen rooleissa ovat Tessa Lepistö ja Ragni Halle, ja esityksen on ohjannut Simone Thiis.

Festivaali kehittyy – uutta mm. kirjastokiertue

Festivaaliviikon aikana, 19. – 24.1., ohjelmistossa on lähes 60 esitystä, ja niihin on myynnissä noin 6500 lippua. Lipunmyynti on käynyt vilkkaana, mutta vielä ehtii mukaan.

Yksi festivaalin tähtivieraista on Suomen Kansallisbaletti, joka esittää alakouluikäisille suunnatun tanssiteoksen Aikala. Esitys vielä katsojan kauas Aikalan kylään, jossa askareet on hoidettu aikojen alusta vanhojen tapojen mukaan. Tanssiteos Aikalan esitykset ovat Valvesalissa tiistaina 20.1. klo 10 ja 18. Koreografia Riku Immonen, musiikki Iikka Kotaja. Yhteistyössä JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen kanssa.

Kansainvälistä laatua kaupunginteatterin Pikisalissa tarjoaa mm. koko perheen esitys Pony is a small horse. Korkeatasoisessa sirkusesityksessä kohtaavat menneiden aikojen perinteinen kiertävä sirkus ja moderni nykysirkustaide. Esitykset Pikisalissa torstaina 22.1. klo 12.30 ja 17.30. Esiintyjät Alice Allart (Ranska) ja Eliska Brtnicka (Tsekki) ovat lajiensa huippuosaajia. Ohjaus Ilona Jäntti

Kotimaista ohjelmistoa edustaa mm. Nukketeatteri Ofelian Mörön unisukat, joka on tarina pelon voittamisesta. Esitykset tiistaina 20.1. klo 17.30 ja keskiviikkona 21.1. klo 10.30. Nukeilla näyttelemisestä, käsikirjoituksesta ja toteutuksesta vastaa Anne Lihavainen. Linnateatteri puolestaan tuo Ouluun Puhveli-Billin lännensirkuksen, joka pohjautuu Mauri Kunnaksen samannimiseen kuvakirjaan. Esitykset tiistaina 20.1. klo 14 ja 18 sekä keskiviikkona 21.1. klo 10 ja 12. Rooleissa Jaakko Loukkola ja Sami Markus, ohjaus Sami Rannila.

Festivaalitunnelmasta pääsee osalliseksi koko kaupunki, sillä esityksiä järjestetään tänä vuonna myös kaupunginkirjaston toimipisteissä eri puolilla Oulua. Maksuton Lorumuorin komero saa ensiesityksensä teatterilla avajaispäivänä, ja kiertää sen jälkeen Oulun kaupunginkirjaston toimipisteissä. Lorumuorina kaupunginteatterin näyttelijä Elina Korhonen. Katso kiertueaikataulu teatteri.ouka.fi/festival.

Teatteritalon valtavassa lasijulkisivussa ja sisätiloissa nähdään jo perinteeksi muodostunut kaupungin suurin taidenäyttely, jonka ovat tänä vuonna taiteilleet Myllytullin koulun ja Kansainvälisen koulun oppilaat. Näyttelyn aiheena ovat möröt ja aaveet. Taidenäyttelyä rakennetaan perjantaina 16.1.  (Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan taidenäyttelyn rakentamista ottamalla yhteyttä tiedottajaan).

Festivaalimaskotit viihdyttävät päivittäin teatterin lämpiössä mm. musisoiden ja johdattaen yleisön eri teatteriammattien saloihin luoden interaktiivista festivaalitunnelmaa. Pikkuväki voi tulla mukaan hauskaan toimintaan vaikkapa ennen tai jälkeen esityksen.

Tarjontaa riittää paljon eri ikäryhmille, vauvasta vanhemmille. Katso koko festivaaliohjelmisto osoitteesta teatteri.ouka.fi/festival

Kansainvälisten lasten ja nuorten teatteripäivien vastuullinen pääjärjestäjä on Oulun kaupunginteatteri yhteistyössä kulttuuritalo Valveen, JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen, Flow-sirkuksen, Oulun taidekoulun, Akseli Klonkin, Suomen Assitejn – kansainvälisen lasten- ja nuortenteatterijärjestön ja Oulun kaupunginkirjaston kanssa.

Ilmoittautumiset: tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi Lisätietoja: festivaalin tuottaja Elina Terho, puh. 044 703 7113, elina.terho@ouka.fi

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs