Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oululaisrokkarit luovat oman oopperan Oulun juhlaviikoille

Oulun juhlaviikot

Oululaisrokkarit luovat oman oopperan Oulun juhlaviikoille

Tiedote.
Julkaistu: 25.07.2012 klo 12:05
Julkaisija: Oulun juhlaviikot

Oulun Sahasaaressa sijainnut vanha vesilaitos paloi vuonna 2006. Jäljelle jäivät vain rauniot, joiden ympärille kehittyi muutamaksi vuodeksi vapaamuotoinen omaehtoisten kulttuurintekijöiden yhteisö, raunion lapset. Vapaata tilaa ja elämää ruohonjuuritasolta etsineessä porukassa tehtiin ympäristötaidetta romusta ja tulitaidetta taivasalla, soitettiin, laulettiin, liikuttiin ja oltiin liikkumatta, ilman ylhäältä päin tulevaa kuria ja kontrollia. Rauniot toimivat myös yhtenä Oulun Taiteiden Yön areenoista pariin otteeseen.

Jännitteet raunioiden tulevaisuuden suhteen ajoivat lopulta raunion lapset törmäyskurssille niin byrokratian kuin suuren rahan visioidenkin kanssa. Näistä kokemuksista jäi elämään muistoja ja tunteita, joiden pohjalta Surnu-teatterin työryhmä kirjoitti ja sävelsi viime talven aikana ensimmäisen produktionsa, fiktiivisen Raunio-oopperan.

Ooppera on puolitoistatuntinen rock-musiikin, laulun ja tanssin varaan rakentuva esitys, jonka keskiössä on kamppailu Äiti Raunion antimista. Työttömät kaverukset Roni ja Renki löytävät harhaillessaan rauniot ja joutuvat miettimään siellä elämänsä suuntaa; ryhtyäkö raunioiden kaupallistamista suunnittelevan innovaattorin työvoimaksi vai liittyäkö vapaana vellovien hörhöjen värikkääseen joukkoon?

Oopperan työryhmä on kokonaisuudessaan oululaisissa rockympyröissä marinoitunut, taustalta löytyvät mm. yhtyeet Moses Hazy, Ruotomieli, Matalat Majat, Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi, Hebosagil, Lasane!, Viisikko, Tunguska Press ja Siistit Jätkät. Teoksen sävellys ja käsikirjoitus on Antti Rekilän, Riku Rousun ja Tuomo Vuolteenahon käsialaa.

Ooppera saa kantaesityksensä Kulttuuritalo Valveen isossa salissa osana Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarjaa perjantaina 10.8. klo 19, ja muut esitykset ovat 11.8. klo 16, 16.8. klo 19 ja pe 17.8. klo 19. Liput (8/6 €) Valveen lippumyymälästä 1.8. alkaen.

Esitystä ovat olleet mukana rahoittamassa Oulun kaupungin kulttuurilautakunta ja Oulun Valistustalo.

Lisätietoja: tuotantoassistentti Lauri Manner, puh. 0400 697260.

http://www.oulunjuhlaviikot.fi/raunio-ooppera
http://www.facebook.com/raunio.ooppera

Oulun elokuussa kuullaan maailmanluokan jazzia keskellä kaupunkia ja kamarimusiikkia kirkossa, nautitaan kitaroinnista ja kuohuista kallioilla sekä metallimusiikin rankimmista rytistyksistä tehdasmiljöössä.

Herkistytään runolle ja performanssille meren äärellä, katsotaan musiikkivideoita kerrankin valkokankaalta tai osallistutaan riemukkaaseen ilonpitoon täpötäydellä Rotuaarin aukiolla ympäri maailmaa tulevan ilmakitaristijoukon kanssa.

www.oulunjuhlaviikot.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs