Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oululainen dokumentti mukana DocPoint-festivaalilla

Oulun ammattikorkeakoulu

Oululainen dokumentti mukana DocPoint-festivaalilla

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2014 klo 08:23
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oululaisten tekijöiden dokumenttielokuva Luopuneet ‒ Kohtaloita Vartiotornin varjosta esitetään Helsingin kansainvälisellä DocPoint-dokumenttielokuvafestivaalilla. Dokumentti esitetään 30.1., 31.1. ja 2.2. Kinopalatsissa.

Puolen tunnin mittainen dokumenttielokuva käsittelee Jehovan todistajista eronneita ja erotettuja henkilöitä, jotka ovat eroamisensa myötä menettäneet kaikki ihmissuhteensa uskonlahkon sisällä. Dokumentissa sivutaan myös Jehovan todistajien erottamiskäytäntöjä ja oikeuskomiteoiden toimintaa sekä tarkastellaan niiden vaikutuksia erotettujen ja eronneiden elämään.

Dokumentti on tehty Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) viestinnän opiskelijoiden projekti- ja produktiotyönä, ja se on ollut myös opinnäytetyönaiheena osalle tekijätiimistä. Dokumentin takana ovat ohjaaja Iita Pirttikoski, toimittajat Emmi Klapuri ja Noora Oja, kuvaaja-leikkaaja Juho Vuolas, säveltäjä Matti Salo sekä tuottaja Soili Sirniö.

Luopuneet-dokumentti on kilpaillut aiemmin tammikuussa myös Tromssan kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Films from the North -sarjassa. Elokuvantekijöitä kiiteltiin erityisesti dokumentin journalistisesta otteesta sekä avoimesti elämästään kertoneiden päähenkilöiden löytämisestä.

– Tuntuu hienolta, että ensimmäinen dokumenttimme on saanut näin laajan yleisön ja on mukana näin arvostetuissa tapahtumissa. Meille on tärkeintä, että vakava aihe nostetaan esille ja että pystymme herättämään keskustelua, ohjaaja Iita Pirttikoski toteaa.

Lisätietoja

Emmi Klapuri, 040 840 9445, emmi.klapuri@gmail.com 
Soili Sirniö, 040 739 2301, s.sirnio@gmail.com

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 8 000 opiskelijaa ja 750 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs