Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulu Sinfonian omat muusikot solistina

Oulu Sinfonia

Oulu Sinfonian omat muusikot solistina

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2016 klo 08:30
Julkaisija: Oulu Sinfonia

Torstaina 18.2. Oulu Sinfonian solistiksi nousevat orkesterin omat muusikot.  Haydnin Sinfonia concertanten solistinelikossa soittavat viulisti Kreeta-Julia Heikkilä, sellisti Juhani Ritakorpi, oboisti Matti Kettunen ja fagotisti Ann-Louise Wägar. Kreeta-Julia Heikkilä toimi syksyn 2015 orkesterin konserttimestarina ja palasi Oulu Sinfoniaan tämän konsertin ajaksi. Sellojen varaäänenjohtaja Juhani Ritakorpi tunnetaan useat genret hallitsevana muusikkona joka konsertoi orkesterityönsä ohella säännöllisesti monenlaisissa projekteissa. Oboen äänenjohtaja Matti Kettunen on tottunut antamaan konserttien alussa viritysäänen koko orkesterille, mutta hänet tunnetaan myös aina varmoista ja sävykkäistä oboesooloistaan.  Ann-Louise Wägar toimii Oulu Sinfoniassa fagottien varaäänenjohtajana ja hallitsee myös puupuhallinperheen matalimman soittimen eli kontrafagotin soiton (kuvassa). Solistina toimiminen antaa orkesterimuusikolle mahdollisuuden olla täysin erilaisessa vuorovaikutuksessa kollegoidensa kanssa ja koko orkesteri odottaakin brittikapellimestari Leo McFallin johdolla soitettavaa konserttia innolla.

Konsertin toisena numerona on suuriin sinfonikkoihin lukeutuvan Anton Brucknerin läpimurtoteos eli  neljäs sinfonia, lisänimeltään Romanttinen. Monumentaalinen teos on pullollaan viitteitä ritariromantiikkaan ja dramaattinen teos on muutenkin täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tämä teos kannattaa jokaisen musiikinrakastajan kokea vähintään kerran elämässään.

Liitetiedostot

Oulu Sinfonia on Pohjois-Suomen ainoa ja EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Orkesterissa soittaa 61 ammattimuusikkoa ja ylikapellimestarina on vuodesta 2013 alkaen toiminut useissa kapellimestarikilpailuissa palkittu Johannes Gustavsson, jonka sopimus jatkuu aina kesään 2018 saakka. Gustavsson pitää erityisen tärkeänä tuoda esiin pohjoismaista musiikkia, minkä lisäksi Oulu Sinfonian ohjelmistossa on säännöllisesti tarjolla myös laaja kattaus eri aikakausien orkesterimusiikkia, lastenkonsertteja, oopperaa ja viihdettä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs