Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oulu Sinfonian kevätkauden päätöskonsertissa to 12.5. klo 19 keväisen romanttista musiikkia

Oulu Sinfonia

Oulu Sinfonian kevätkauden päätöskonsertissa to 12.5. klo 19 keväisen romanttista musiikkia

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2016 klo 08:21
Julkaisija: Oulu Sinfonia

Oulu Sinfonian kevätkauden viimeinen sinfoniakonsertti soi torstaina 12.5. klo 19 Madetojan salissa. Konsertin alkusoittona kuullaan Ruy Blas –alkusoitto, jonka Felix Mendelssohn sävelsi samannimiseen Viktor Hugon näytelmään. Mendelssohnin musiikkia kuullaan myös solistinumerona, kun Hollannin arvostetuimpiin muusikoihin lukeutuva pianisti Ronald Brautigam tulkitsee Mendelssohnin valtavaan suosioon nousseen ensimmäisen pianokonserton. Mendelssohn oli 1800-luvun tunnetuimpia musiikillisia lapsineroja ja hänestä kehittyi merkittävä vaikuttaja aikansa Euroopan kulttuurielämässä. Säveltämisen ja soittamisen lisäksi hän toimi myös musiikkitoimittajana sekä kapellimestarina ja sai kunnian olla johtamassa Robert Schumannin ensimmäisen sinfonian kantaesitystä, jossa soivat luonnon herääminen, valo, onni ja rakkaus. Schumann antoi teokselleen lisänimen Kevät elämänsä onnellisimman kevään sekä Adolf Böttgerin samannimisen romanttisen runonsäkeen mukaan.

Konsertin johtaa Oulu Sinfonian ylikapellimestari Johannes Gustavsson, joka johtaa vakuuttavasti niin oopperaesityksiä, suuria sinfoniakonsertteja, kamarikokoonpanoja kuin uusimman musiikin yllätyksellisimpiä teoksia. Gustavsson aloitti Oulu Sinfonian ylikapellimestarina syksyllä 2013 ja jatkaa ainakin kesään 2018 saakka.

Pianisti Ronald Brautigam on useita palkintoja voittanut virtuoosi, jonka musikaalisuutta on ylistetty ympäri maailmaa. Hän on esiintynyt arvostetuimpien orkestereiden solistina sekä soolokonsertein ja on erityisen tunnettu Beethovenin sonaattien tulkinnoistaan. Levytyksistään hän on saanut useita tunnustuksia ja pianon lisäksi Brautigam hallitsee myös fortepianon soiton. Konsertoinnin ohella Brautigam toimii professorina Baselin musiikkikorkeakoulussa.

Kuvassa Ronald Brautigam (kuva: Marc Borggreve)

Lisätietoja: http://www.oulusinfonia.fi/konsertit-2/kevat.html

http://www.ronaldbrautigam.com/

http://www.nordicartistsmanagement.com/artists/johannes-gustavsson-conductor

Liitetiedostot

Oulu Sinfonia on Pohjois-Suomen ainoa ja EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Orkesterissa soittaa 61 ammattimuusikkoa ja ylikapellimestarina on vuodesta 2013 alkaen toiminut useissa kapellimestarikilpailuissa palkittu Johannes Gustavsson, jonka sopimus jatkuu aina kesään 2018 saakka. Gustavsson pitää erityisen tärkeänä tuoda esiin pohjoismaista musiikkia, minkä lisäksi Oulu Sinfonian ohjelmistossa on säännöllisesti tarjolla myös laaja kattaus eri aikakausien orkesterimusiikkia, lastenkonsertteja, oopperaa ja viihdettä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs