Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oriveden Opiston tulevaisuudesta päätetään syksyllä

Kansanvalistusseura

Oriveden Opiston tulevaisuudesta päätetään syksyllä

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2013 klo 15:45
Julkaisija: Kansanvalistusseura

Pro Orivesi -liike on kerännyt reilut 3 700 allekirjoitusta adressiin, jossa halutaan Opiston toiminnan säilyvän Orivedellä. Adressi luovutetaan keskiviikkona 19. kesäkuuta klo 15.45 Oriveden Opistolla. Sen vastaanottavat opistoa ylläpitävän Kansanvalistusseuran säätiön hallintoneuvoston ja hallituksen puheenjohtajat.

Opistolla on paljon tukijoita ja sen merkitys ja saavutukset tunnustetaan. Nyt tarvitaan toimia, joilla rakennetaan yhdessä uutta tulevaisuutta.

Taideopetuksestaan tunnetun Oriveden Opiston tulevaisuudesta päätetään syksyn aikana.

Kansanvalistusseuran säätiön hallitus on kartoittanut Oriveden Opiston tulevaisuutta turvatakseen kansanopiston perustehtävän ja luodakseen mahdollisuudet uusille koulutustehtäville. Samalla on selvitetty opiston tulevaa sijaintipaikkakuntaa.

Kansanopistotoiminnan mukauttaminen pienenevän valtionosuuden tasolle vaatii sopeuttamista. Kehittämistä haittaa lisäksi valtionosuuden jälkirahoitteisuus: opetusta järjestetään ilman varmuutta valtionrahoituksesta.

Koulutuksella uudet kohderyhmät

Valtio on osoittanut kansanopistoille uusia koulutustehtäviä, kuten nuorisotakuukoulutus ja maahanmuuttajakoulutus. Kohderyhmä on siirtymässä rahoitusohjauksella syrjäytyneisiin ja syrjäytymisvaarassa sekä oppimisvaikeuksissa oleviin nuoriin.

Pystyäkseen tarttumaan haasteeseen Oriveden Opiston on kehitettävä opetuksen ja oppimisen edellytyksiä ja tilojenkäyttöä sekä tasapainotettava talouttaan.

Perusteellinen ja määrätietoinen selvitystyö on avannut uusia ja ennakkoluulottomia näköaloja ja koulutustehtäviä tulevaisuudelle. Säätiön hallinto tekee syksyn aikana päätökset opiston tulevaisuudesta.

Suomen vanhin sivistyssäätiö Kansanvalistusseura on edistänyt vuodesta 1874 lähtien kansansivistystä. Tehtävä on yhä ajankohtainen. Kansanvalistusseura rakentaa oppivan elämäntavan yhteiskuntaa Suomessa ja maailmalla.

Lisätietoja
Oriveden Opiston rehtori Kaisa Väyrynen, 0500 834929, kaisa.vayrynen@kvs.fi
Toiminnanjohtaja Tapio Kujala, 0400 436690, tapio.kujala@kvs.fi

KANSANVALISTUSSEURA – Tilaa sivistykselle. Rakennamme oppivan elämäntavan yhteiskuntaa. Julkaisemme, koulutamme ja vaikutamme, Suomessa ja maailmalla. www.kansanvalistusseura.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs