Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Oppilaskuntatoiminta innostaa myös alakoululaisia vaikuttamaan - olemme oppimassa osallisuutta

Kehittämiskeskus Opinkirjo

Oppilaskuntatoiminta innostaa myös alakoululaisia vaikuttamaan - olemme oppimassa osallisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2016 klo 13:47
Julkaisija: Kehittämiskeskus Opinkirjo

Oppilaskuntatoiminta on ollut pakollista myös alakouluissa nyt muutaman vuoden. Opinkirjolla on ollut kaksikin hanketta, joilla on tuettu peruskoulun oppilaskuntatoimintaa. Olemme tuottaneet yhdessä eri järjestöjen kanssa sähköisen materiaalin oppilaskuntatoiminnan ohjaavien opettajien työn tueksi. Tämä löytyy osoitteesta www.omaoppilaskunta.fi. Sivuilta löytyy käytännön vinkkien ja toiminnan tueksi julkaistujen materiaalien lisäksi foorumin, jossa oppilaskunnat voivat jakaa hyviä ideoita ja toimintamalleja. Oppilaskuntatoiminnan tavoitteena on lisätä oppilaiden vaikutusmahdollisuuksia koulun arjessa ja antaa oppilaille mahdollisuus harjaantua toimimaan aktiivisena kansalaisena demokraattisessa yhteisössä.

Osallisuutta oppimassa –täydennyskoulutus (2014-2015) on tavoittanut opettajia ja opettajahuoneita Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Opetushallituksen rahoittama täydennyskoulutushanke on toteutettu Mannerheimin Lastensuojeluliiton, MLL:n piirien ja  Opinkirjon yhteistyötä. Täydennyskoulutusprosessin aikana on tuettu myös koko opettajahuonetta keskustelemaan oman koulun osallisuusprosesseista. Osallisuutta oppimassa –koulutuksessa on osallisuutta lähestytty useasta eri näkökulmasta.  Osallisuus voidaan ymmärtää prosessina, jolla on kaksi eri ulottuvuutta sosiaalinen eli yhteisöllinen ja poliittinen eli vaikuttamiseen pyrkivä ulottuvuus. Koulutuksen aikana on osallisuutta tutkittu myös osallisuuden moninaisuuden kannalta. Täydennyskoulutuksen aikana hyväksi havaittuja käytänteitä julkaistaan Omaoppilaskunta-sivuston lisäksi Opetushallituksen Hyvät käytännöt –sivustolla.

 

Tule tutustumaan Educa-messuilla Opinkirjon osastolle 6d58.

 

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Tiina Karhuvirta, 050 515 0017

tiina.karhuvirta@opinkirjo.fi

Opinkirjo on lapsi-ja nuorisotyön palvelujärjesto, joka toimii koulutuksen ja kasvatuksen alalla.

Opinkirjo on oppimisen aktivoija, uudistaja ja tuki ohjaajuudelle. Etsimme ja kehitämme uusia tai jo hyväksi todettuja tapoja edistää oppimista, tietoja ja taitoja. Missiomme on tarjota kouluille ja opettajille tukea ja sisältöjä maksuttomien materiaaliemme ja palvelujemme kautta. Opinkirjon erityisosaamisaloiksi on valittu teema-alueita, joita kehittämällä kompetenssit, kuten luovuus ja innovatiivisuus, kriittinen ajattelu ja päättely, vahvistuvat.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs